L'Ajuntament recull les propostes per a tractar de fer-les compatibles amb la nova normativa
Benidorm aborda amb la patronal del sector la problemàtica de la càrrega i descàrrega amb l'arribada de la Zona de Baixes Emissions
L'Ajuntament de Benidorm ha començat a mantindre reunions amb la vista posada en la pròxima entrada en vigor de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) a la ciutat. Una d'estes cites ha tingut lloc amb ADISLEV, l'associació que engloba a les empreses de distribució de begudes i alimentació a l'hostaleria i restauració de la Comunitat Valenciana amb la finalitat d'analitzar la problemàtica que es planteja amb els espais de càrrega i descàrrega i la dificultat d'estacionament que tenen les empreses del sector de la Distribució Urbana de Mercaderies.
Segons ha explicat el regidor de Mobilitat, Francis Muñoz, "estem fent els passos necessaris per a tindre'l tot controlat quan arribe l'entrada en vigor de la ZBE". En eixe sentit, precisava que "valorarem les peticions i propostes que ens han fet per a tractar de fer-les compatibles amb la ZBE i estudiar totes les possibilitats per a millorar".
Un dels assumptes que s'ha analitzat és la peculiaritat que a Benidorm "la distribució urbana de mercaderies està molt vinculada a la ZBE perquè és en el centre de la ciutat on es concentra el nombre més gran d'establiments d'hostaleria, restauració, comerços, etc. i és ací on es concentren els problemes" assenyalava Muñoz.
L'objectiu és "millorar i optimitzar l'ús de la càrrega i descàrrega per a facilitar el repartiment a l'hostaleria i restauració de la ciutat". En eixe punt, es va plantejar avançar l'inici de l'horari de càrrega i descàrrega, una possibilitat que "en cap cas afectaria l'avinguda Armada Espanyola", segons ha afirmat el regidor.
Sobre la taula també es va posar la previsió d'implantació d'un sistema de reserva dels punts de càrrega i descàrrega dins de la ZBE per a optimitzar l'ús d'estos punts. El sector, per la seua banda, s'ha mostrat "conscient de la necessitat de reduir emissions", encara que també van posar de manifest que necessiten ajudes i subvencions per a renovar flotes pel fet que el preu del rènting de camions ha pujat més d'un 15% i que el termini de lliurament dels nous vehicles es demora entre un any i mig o dos.
D'igual forma han sol·licitat "flexibilitat horària i exempcions" per a realitzar la seua labor i consideren "contraproduent" la limitació per pes perquè, en la seua opinió, implicaria més camions, més emissions i més ocupació de zones de càrrega i descàrrega. En eixe sentit advoquen pels camions de 7,5 tones, que equivalen a huit furgonetes o a tres camions de 3,5 tones.