Esta reforestació s'inclou entre les accions d'emergència climàtica que impulsa el centre dins de la iniciativa Xarxa 2030
Alumnat de l'IES Beatriu Fajardo de Mendoza planta 150 arbustos i arbres al voltant de la Séquia Mare
L'Ajuntament, immers en el compliment dels ODS, col·labora amb esta acció proporcionant les eines i gestionant la recollida i transport d'exemplars.
Alumnat de l'IES Beatriu Fajardo de Mendoza han dut a terme al llarg del matí una acció de reforestació al voltant del parc de la Séquia Mare, en la qual ha col·laborat activament la Regidoria de Medi Ambient. En total, han participat d'esta activitat prop de 160 estudiants que s'han encarregat de plantar 150 exemplars arboris i arbustius d'una desena d'espècies autòctones diferents en la pineda contigua al parc. Durant el procés, han comptat amb l'ajuda i assistència del guarda rural de l'Ajuntament, i des de la Regidoria s'ha facilitat a l'alumnat les eines necessàries i gestionant la recollida i transport dels exemplars de baladre, romer, efedra, salsola, rhamnus, coscoll, anthyllis, espart, salze, pi pinyer i savina de Cartagena.
L'alcalde, Toni Pérez, i la regidora de Medi Ambient, Mónica Gómez, s'han acostat fins al Parc de la Séquia Mare per a conéixer l'abast d'esta acció que impulsa el centre educatiu dins de la iniciativa Xarxa 2030, amb la qual ja han mesurat la petjada de carboni de les seues aules. Justament, la plantació feta hui servix per a compensar eixa petjada de carboni i s'emmarca en l'eix 1 d'Emergència Climàtica de la Xarxa 2030, la de Sostenibilitat, canvi climàtic, pèrdua de biodiversitat, consumisc responsable i vida saludable.
A més, l'activitat coincidix també amb el 25é aniversari del centre educatiu, que des de l'IES s'està celebrant al llarg del curs.
L'alcalde ha destacat "la idoneïtat" d'accions com esta, que "acosten a la població més jove als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), conscienciant així de la importància cabdal de la seua implementació i compliment per a afrontar el futur en millors condicions i amb major qualitat de vida des del pla ambiental, social i econòmic". Toni Pérez ha recordat que "l'Ajuntament de Benidorm està molt implicat en el compliment dels ODS i de l'Agenda 2030, desplegant accions i estratègies en sintonia amb estos".
Al marge de "la seua importància mediambiental i de compromís amb els ODS", l'alcalde ha incidit en "el simbolisme" de l'acció desenvolupada hui, ja que "l'alumnat de l'IES Beatriu Fajardo de Mendoza ha realitzat esta reforestació justament en els voltants de la Séquia Mare que va manar construir la dona que dona nom al centre educatiu, la Senyora de Benidorm artífex de la repoblació de la nostra ciutat en 1666". "Este Reg Major de l'Alfàs va propiciar que la població tornara a Benidorm i amb iniciatives com la desplegada hui per l'alumnat d'este IES assegurem una millor qualitat de vida per a les futures generacions d'esta ciutat", ha agregat.