CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

05

14:26 PM

HORA BENIDORM

28ºC

Poc núvol

NE 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Després de l'estiu s'estudiaran de les funcionalitats de les noves estades excavades i s'ultimarà la museïtzació

Les excavacions al Tossal afloren noves estructures, un bastió, terrasses i edificacions al costat de la muralla

22 juliol 2019
Las excavaciones en el Tossal afloran nuevas estructuras, un bastión, terrazas y edificaciones junto a la muralla

L'alcalde Toni Pérez i la regidora de Patrimoni Històric, Ana Pellicer, han girat visita a les actuacions arqueològiques al Tossal on ja s'ha excavat la meitat del conjunt.

En esta campanya han aparegut un bastió i una bateria d'estades, circumdant el turó i fins a la muralla, quedant una zona central expedita, al costat d'unes zones convertides en terrasses sobre el flanc marítim "l'estructura del qual recorda a Pèrgam i fins i tot a l'estructura militar de Castillejo, entorn de Numància", ha explicat Jesús Moratalla, codirector de l'excavació i que juntament amb la doctora Feliciana Salas ha acompanyat en la visita a la representació municipal que també integrava el regidor d'Obres i Espai Públic, González de Zárate.

En esta campanya s'han descobert estructures complementàries, una altra possible entrada, "en clavícula" —va assenyalar la doctora Salas—, molt de material ceràmic i algun metàl·lic (dos claus, una sonda espatulada i un fragment de ganivet). S'han detectat més traçats de muralla sota les edificacions existent en l'actualitat.

L'alcalde ha assenyalat "la bona marxa dels treballs de la posada en valor del nostre patrimoni històric". Toni Pérez ha destacat la inversió de més de 500.000 euros, amb fons FEDER, "un gran projecte que recupera el nostre patrimoni, aquell que ens dóna sentit com a ciutat i territori". El procés finalitzarà amb el projecte de museïtzació, encara que ara s'obri la fase d'estudi i interpretació de les funcionalitats de les noves estades treballades, alguna de les quals manté el seu solat primitiu.

L'Ajuntament planteja la realització d'un xicotet centre de recepció de visitants i interpretació del castellum romà del Tossal i la seua importància en aquell moment de les Guerres de Sertori entorn de l'any 80.

El catedràtic de l'Arqueologia de la Universitat Complutense, Angel Morillo, s'ha incorporat a la visita en qualitat d'assessor científic i ha destacat la riquesa arquitectònica fins ara descoberta. Ha animat a la interpretació de les edificacions recuperades, especialment d'una àmplia i rectangular molt definida on els arqueòlegs parlen d'un "hospital de campanya", i la museïtzació del conjunt, fins al cim del Tossal, que generarà un indubtable atractiu i, com va assenyalar l'alcalde Toni Pérez, serà "a partir d'ara una eina pedagògica i un atractiu històric".

En el transcurs de la visita, en la part alta del conjunt, s'ha localitzat una nova peça ceràmica, pràcticament completa, sobre la qual es continuarà treballant.

CONTACTE

Enllaços per a contactar amb l'Ajuntament de Benidorm