Benidorm posarà en marxa, amb el suport de l'AVI, un procediment de CPI vinculat al seu Pla Director com a DTI
L'AVI desenvoluparà amb Turisme un diàleg tecnològic per a incorporar innovacions a la Xarxa de DTI dels municipis
<p>García Reche s'ha reunit amb l'alcalde de Benidorm i representants de l'Invat.tur</p>
L'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) ha mantingut este divendres una reunió de treball amb l'alcalde de Benidorm, Antonio Pérez, i el director d'Intel·ligència Turística de l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat.tur), Mario Villar, amb la finalitat d'abordar noves vies de col·laboració per a l'impuls i desenvolupament d'innovacions dirigides als municipis de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana (Xarxa DTICV), de la qual Benidorm forma part com a destinació capdavantera. De fet, és el primer que ha sigut certificat amb la norma UNE-178501, que regula el Sistema de Gestió de les Destinacions Turístiques Intel·ligents.
En concret, l'AVI cooperarà amb Turisme, Invat.tur i la Xarxa DTICV en l'organització d'un diàleg tecnològic que permeta detectar i oferir respostes als principals reptes d'estos municipis amb el desenvolupament de noves solucions tecnològiques que s'implementaran, entre altres, en casos d'ús i projectes pilote concrets.
El vicepresident executiu de l'Agència, Andrés García Reche, i la seua secretària general, Olivia Estrella, han exposat els avantatges de la metodologia desenvolupada per l'AVI, que s'ha aplicat amb èxit al llarg de l'últim any i mig en àmbits tan diversos d'innovació com el sanitari, el gastronòmic o el de la gestió de les àrees industrials.
Este procediment permetrà a la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents sistematitzar el contacte amb organismes d'investigació, instituts tecnològics i empreses capdavanteres en innovació.
De fet, representants de la comunitat científica, de l'Invat.tur, de l'empresariat i de les administracions locals integrades en la Xarxa DTI de la Comunitat treballaran junts en la identificació de solucions tecnològiques i innovacions capaces de millorar els servicis públics que es presten a ciutadans i turistes. Encara que esta fórmula presenta un avantatge addicional perquè incentiva al teixit empresarial a desenvolupar solucions inèdites en el mercat.
A la trobada, que ha tingut lloc a l'Ajuntament de Benidorm, ha assistit la regidora d'Innovació en esta localitat, Aida García i la gerent de la Fundació Turisme de Benidorm, Leire Bilbao; així com la coordinadora de la Destinació Turística Intel·ligent de Benidorm, Celia Romero. Així mateix, per part de l'AVI, ha participat també el subdirector general de Programes d'Innovació, Roberto Arnau.
Al llarg del present exercici, i en cooperació amb l'Invat.tur, l'Agència Valenciana de la Innovació ha establit vies de diàleg amb les empreses turístiques a través de l'Associació Empresarial Hostalera de Benidorm, Costa Blanca i Comunitat Valenciana (Hosbec) amb la finalitat de potenciar en este àmbit el desenvolupament de projectes d'innovació.
Esta col·laboració s'estén també a l'Ajuntament de Benidorm, que posarà en marxa, amb el suport de l'AVI, un primer procediment de Compra Pública d'Innovació (CPI) vinculat al seu Pla Director com a Destinació Turística Intel·ligent. Un marc propici per a incorporar, a través de la CPI, algunes de les innovacions concebudes en els diàlegs.
L'urbs alacantina va registrar en 2018 més d'11,5 milions de pernoctacions i va fregar 2,1 milions de turistes, amb una ràtio mig anual d'ocupació hotelera del 84,2%,el més elevat de tota Espanya, segons l'informe Hosbec Monitor.
L'aposta de Benidorm com a destinació intel·ligent es plasma en la seua 'Smart Office', on a través del Big data analitza el comportament dels ciutadans residents o no i els servicis que les contractes municipals presten a la ciutadania.