CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

15:36 PM

HORA BENIDORM

18ºC

Cobert

S 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

20%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Una exposició mostra l'esforç i sacrifici de 5.000 militars espanyols

La lluita contra la pirateria en l'Índic, en l'Espai d'Art de Benidorm

18 setembre 2018
La lucha contra la piratería en el Índico, en el Espai d’Art de Benidorm

Este matí s'ha inaugurat en l'Espai d'Art municipal l'exposició 'Missió: Atalanta. La lluita contra la pirateria en l'Índic', mostra organitzada pel Ministeri de Defensa a través de la seua Subdelegació a Alacant en col·laboració amb la Regidoria de Patrimoni Històric de l'Ajuntament de Benidorm.

En l'acte ha intervingut l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, a qui han precedit el tinent coronel Fernando Grassa i el subdelegat de Defensa a Alacant, coronel d'Infanteria de Marina, Juan Bosco Montero. Entre els presents, la regidora de Patrimoni Històric, Ana Pellicer, membres dels grups municipals, representants de l'Armada, Exèrcit de l'Aire, Exèrcit de Terra i veïns.

En les seues paraules, Toni Pérez ha recordat la "vinculació de sempre" de Benidorm i el mar. Ha citat, d'una banda, l'heroisme militar del benidormer Conestable Francisco Zaragoza, en la batalla naval de Santiago de Cuba de 1898 i, per un altre, la relació intensa de la marina mercant i la pesca amb la ciutat.

Sobre la mostra que hui ha obert les seues portes, l'alcalde ha subratllat el treball "sens dubte quasi sempre ingrat, moltes vegades incomprés i generalment anònim" que desenvolupen els components de les forces armades espanyoles "garantint la seguretat d'aquells que des d'Espanya o Europa estan pescant en aigües que no són gens atractives més enllà de la pesquera que proporcionen, i molt perilloses".

Toni Pérez ha agraït l'elecció de Benidorm per a exhibir 'Missió: Atalanta. La lluita contra la pirateria en l'Índic'. "Estem ací —ha dit l'alcalde— per a mostrar a la nostra ciutat, a la província o al món a què us dediqueu que és a garantir la pau i la seguretat. Teniu ací la ciutat que us va acollir i us va obrir les portes perquè tot allò que feu a nosaltres ens enorgullix, ho aplaudim i, si podem i ens deixeu, ho mostrarem".

Amb anterioritat, el tinent coronel Fernando Grassa ha revelat que esta mostra pretén "difondre la cultura de la Defensa" a través d'exposicions fotogràfiques que procuren difondre "les principals operacions internacionals que els nostres militars desenvolupen" per la pau al voltant del món. Exposicions que, ha subratllat Grassa, "no solament es desenvoluparen en les capitals de província", d'ací l'elecció de Benidorm.

Per la seua banda, el subdelegat de Defensa a Alacant ha retrocedit fins a 2005. Any en què "l'oceà s'havia convertit en una àrea d'alt risc per als 20.000 vaixells que anualment creuaven el Mar Roig i el Golf d'Aden, pas obligat de les principals rutes de comerç entre Àsia i Europa". Juan Bosco Montero ha assenyalat que la pirateria somali va arribar a amenaçar el repartiment d'ajuda humanitària del programa de mundial d'aliments de l'ONU i que "en 2008 va haver-hi 134 atacs i 40 segrestos de navilis, entre ells el pesquer espanyol Platja de Bakio, que va posar de manifest que la pirateria era una amenaça per a l'activitat de la flota tonyinera", la qual cosa obligue tant a l'ONU com a la Unió Europea a prendre cartes en l'assumpte.

L'Exposició

L'exposició mostra el treball realitzat per les forces armades espanyoles des de 2009 en la seua lluita per l'erradicació de la pirateria en aigües de l'Oceà Índic. En ella s'arrepleguen l'esforç i el sacrifici de més de 5.000 militars de l'Armada que han format les dotacions dels bucs de guerra i dels helicòpters que han participat; també el personal de l'Exèrcit de l'Aire desplegat en la Banya d'Àfrica, en la República de Djibouti, del destacament Orión; i els de l'Exèrcit de Terra en la Missió d'Entrenament de la Unió Europea (EUTM per les seues sigles en anglés), que instruïx a l'exèrcit de Somàlia.

L'operació Atalanta és la primera actuació de la UE en el marc de la seua Política Comuna de Seguretat i Defensa (PCSD). El Consell de la Unió traslladarà la Caserna General d'Operacions des de la seua seu actual en Northwood (Regne Unit) a la Base Naval de Rota a Cadis i ha nomenat comandant de l'operació al vicealmirall espanyol Antonio Martorell. Els canvis es formalitzaran el 29 de març de 2019, coincidint amb l'eixida britànica de la UE. 'Missió: Atalanta. La lluita contra la pirateria en l'Índic' es podrà visitar fins al 28 de setembre, en horari de 8.00 a 15.00 hores.

CONTACTE

Enllaços per a contactar amb l'Ajuntament de Benidorm