CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

22

21:54 PM

HORA BENIDORM

15ºC

Poc núvol

S 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'Ajuntament concedix al sacerdot la Medalla Corporativa en la celebració del Dia de la Constitució

Benidorm reconeix a Jaume Benaloy pel seu "treball desinteressat en pro de la millora de la qualitat de vida de les persones i el planeta"

06 desembre 2023
Día de la Constitución 2023
Día de la Constitución 2023

Toni Pérez afirma que és "trist i dolorós que el nostre primer text legal siga dinamitat pels qui negocien en el seu propi interés una amnistia desconeguda en la Constitució".

L'Ajuntament de Benidorm ha concedit hui la Medalla Corporativa de la ciutat a Jaume Benaloy Marco, sacerdot benidormer destinat per la Diòcesi Oriola-Alacant a la regió peruana de Chimbote per a treballar en diferents missions en aquella regió. Un acte que ha tingut lloc en el transcurs del ple extraordinari celebrat amb motiu del Dia de la Constitució espanyola en el Saló d'Aactes municipal. L'alcalde de la ciutat, Toni Pérez, ha destacat que se li concedia la distinció "pel seu treball desinteressat en pro de la millora de la qualitat de vida de les persones i del nostre planeta" i afegia que la seua labor "exemplifica a la perfecció molts dels principis que recull la nostra Carta Magna, com el deure de conservar el nostre medi ambient; la defensa de la qualitat de vida de les persones o la cooperació i solidaritat entre regions".

Nascut a Benidorm el desembre de 1974, Jaume Benaloy Marco és Doctor en Ciències de l'Educació per la Universitat Catòlica Los Angeles de Chimbote; Teòleg especialista en diàleg interreligiós per la Pontifícia Universitat Lateranense de Roma; i diplomat en Treball Social per la Universitat d'Alacant, a més de tindre en el seu haver una àmplia trajectòria pastoral i educativa en institucions públiques i privades tant d'Espanya com del Perú. Va ser ordenat com a sacerdot de l'Església catòlica el juny de 1999. Després de recórrer diferents parròquies de la província i formar-se durant un temps a Roma, el juny de 2008 el llavors Bisbe de la Diòcesi d'Oriola-Alacant, Mons. Rafael Palmero Ramos, li va designar per a treballar en les missions de la diòcesi de Chimbote, una regió peruana d'uns 900.000 habitants, el principal manteniment dels quals de vida és la pesca, per a fer diferents treballs d'evangelització i ajuda als més necessitats, atenent especialment la gran problemàtica social i ambiental d'esta.

El mes d'octubre passat es van complir quinze anys des que este capellà benidormer emprenguera la que ell mateix ha qualificat en moltes ocasions com la "missió més gratificant de la seua vida" i on ha pogut exercir molts projectes docents i solidaris, encaminats especialment a millorar la qualitat de vida de les persones d'este districte del Perú i impulsar la seua regeneració mediambiental.

L'alcalde ha fet lliurament del lliurament de la Medalla Corporativa als pares de Jaume Benaloy, qui des de Chimbote ha enviat un vídeo en el qual ha expressat que rebre tal reconeixement "és un honor i una gran responsabilitat que rep amb gratitud del meu estimat poble de Benidorm". Benaloy ha confessat estar "encara en xoc" i admetia que rep la Medalla "per tractar de col·laborar en l'enfortiment de les relacions pacífiques i de col·laboració entre tots els pobles de la terra".

Va ser a Benidorm, ha dit "on vaig aprendre a servir i construir ponts entre tots", una ciutat que ha definit com "un preciós laboratori on es poden enfortir relacions pacífiques entre tots els pobles de la terra".

Sobre la Constitució, Jaume Benaloy ha afirmat que "no podem fer passos arrere" i ha recordat que "aquell compromís polític del 78 va permetre superar doloroses ferides. No podem permetre viure sense el pluralisme polític". Ha advocat així mateix per "aprendre dels errors per a no tornar a cometre'ls".

Sobre la seua labor al Perú també ha emfatitzat que "des que vaig arribar un dels meus compromisos va ser sensibilitzar per a detindre la contaminació de la badia de Ferrol. No comprenc per què vivim d'esquena a la mar en Chimbote". I amb caràcter general ha opinat que "és hora de canviar els usos i consums per a fer sostenible la vida de l'ésser humà, una batalla que no entén de llengües o cultures".

La celebració del Dia de la Constitució a Benidorm ha comptat amb la presència de l'alcalde Toni Pérez, la corporació municipal, el secretari autonòmic d'Habitatge, Sebastián Fernández, dels diputats autonòmics Manuel Pérez Fenoll, José Ramón González de Zárate i Mario Villar, de la família de Jaume Benaloy, autoritats civils i representants de les Forces i Cossos de Seguretat de l'estat, les reines i dames dels *Festes *Majors *Patronals, així com entitats i associacions festeres, socioeconòmiques, veïnals i culturals.

Després del lliurament de la Medalla Corporativa, l'alcalde Toni Pérez ha llegit el seu discurs i ha ressaltat que la Constitució "ha sigut i és el fonament de la nostra estabilitat institucional i política" i "ens ha permés crear prosperitat i benestar". De fet, ha asseverat que l'Espanya constitucional, l'Espanya de hui "és l'Espanya a la qual sempre va aspirar el poble espanyol" i ha apostat per "no admetre la ruptura de les regles del joc que ens vam donar els espanyols, quan concordem un projecte de convivència duradora, basat en els pilars de l'estat de dret". "Defensar la Constitució és una causa noble. És el que ens garantix que no s'instal·le a Espanya cap model de societat excloent" ha postil·lat.

En eixe punt, l'alcalde s'ha referit a la llei d'amnistia acordada pel Govern Central i els seus socis i ha indicat que "és trist i dolorós recordar que fa a penes trenta-set dies, mentre se celebrava la data històrica del jurament de la Constitució per la Princesa d'Astúries, el nostre primer text legal era dinamitat pels qui negociaven en el seu propi interés una amnistia desconeguda en la Constitució que, si prohibix l'indult general, amb més raó, ni tan sols contempla l'amnistia que es pretén". En la seua opinió, "el molt reeixit en estos quaranta-cinc anys, el llegat de concòrdia de la Transició, no es pot revertir com s'està projectant de forma, al meu judici, humiliant i vergonyosa".

L'alcalde ha emfatitzat que la Constitució "contempla l'indult individual, però mai el general, després de sentència ferma perquè no elimina el delicte", alguna cosa que, ha continuat, sí que fa l'amnistia "que esborra i oblida el delicte". "I en la situació que gravita esta celebració i la Carta Magna, no sols va haver-hi delicte, sinó que hi ha sentència condemnatòria" ha assenyalat.

Pérez ha al·ludit també en el seu discurs a les negociacions entre el PSOE i "un pròfug de la justícia que sustenta hui un Govern d'Espanya i que secunda públicament acabar amb els principis constitucionals: 7 vots en una investidura a canvi d'amnistia i desigualtat entre espanyols".

L'alcalde ha titllat d'"ignomínia" esta situació i ha lamentat que "molts, traint el seu concepte constitucional d'Espanya han callat fins ara, sumant així la seua complicitat".

En eixe moment ha assenyalat al grup socialista de Benidorm en afirmar que "així s'entenen els silencis i vots en contra, en la nostra pròpia corporació municipal, davant la proposta en Ple per a rebutjar la Llei d'amnistia". Per a Pérez "una amnistia com la plantejada ara, ni és constitucional ni concorde al Dret de la Unió Europea quan es promou perquè els amnistiats eviten l'aplicació de la justícia".

L'alcalde de Benidorm ha finalitzat afirmant que hui, més que mai, és necessari "recordar que en 1978 els espanyols ens vam donar un estat de dret com un sistema de certeses i previsibilitat jurídica, on tots tenim el dret de ser tractats pels òrgans decisores amb dignitat, igualtat i racionalitat en harmonia amb l'ordenament jurídic, i de tindre l'oportunitat d'impugnar les decisions davant tribunals independents i imparcials a través d'un procés just. Sense jutges independents per a interpretar i aplicar les lleis al cas concret, no hi ha estat de dret possible".

Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 1
Audio file
Toni Pérez - Corte 2
Audio file
Toni Pérez - Corte 3
Audio file
Toni Pérez - Corte 4
Audio file
Toni Pérez - Corte 5
Audio file
Toni Pérez - Corte 6
Audio file
Toni Pérez - Corte 7
Audio file
Toni Pérez - Corte 8
Audio file
Toni Pérez - Corte 9
Audio file

CONTACTE

Enllaços per a contactar amb l'Ajuntament de Benidorm