La banda estrena el pasdoble 'Mestre Cano', homenatge de l'entitat a Josep Cano i Gracià
L'SM l'Illa repassa els seus 25 anys de trajectòria en un concert en honor a Santa Cecília
La Societat Musical l'Illa ha oferit este diumenge un concert en honor a Santa Cecília en el qual la banda ha repassat els seus vint-i-cinc anys d'història interpretant algunes de les obres més significatives en la trajectòria de l'entitat. Al concert, el primer de l'entitat en les noves instal·lacions de l'auditori 'Rafael Domènech Pardo' del centre cultural, han assistit, entre altres, l'alcalde, Toni Pérez; el regidor de Cultura, Jaime Jesús Pérez; membres de la Corporació; i representants de les entitats musicals de Benidorm.
El recital s'ha iniciat amb el pasdoble 'Gloria al trabajo' de Jaime Teixidor, una de les peces que la banda va interpretar en el seu primer concert el novembre de 1997. Seguidament, i sota la batuta de Felipe Juan Lanuza han sonat la suite per a banda 'Ball de Lletres' de Ximo Cano; la suite per a banda d'Hidas Frigyes; el pasdoble 'Andrés contrabandista' d'Óscar Navarro; la suite descriptiva 'El sorior y la orden de Uclés' de Teodoro Aparicio i la suite simfònica 'Alejandro Magno' de Miquel Morales, amb la qual l'entitat va guanyar el Certamen Provincial de Bandes de 2021.
Com a colofó al concert, i fora del repertori, s'ha estrenat el pasdoble 'Mestre Cano', obra de Ximo Cano i que l'entitat ha dedicat al que fora director de la banda Josep Cano i Gracià, que continua formant part de la plantilla de músics.
Durant el concert commemoratiu de l'aniversari, s'ha fet un reconeixement als presidents que ha tingut l'entitat des de 1997: Ramón Antón, Bartolomé Teuler, Valentín Torrado, Vicent Pérez y Tomás Llorca. També s'ha fet el propi amb els tres directors que han estat al capdavant de l'entitat en els últims vint-i-cinc anys –Josep Cano, Juan Antonio Espinosa i Felipe Juan Lanuza- i amb els integrants de la banda que van participar en el primer concert de 1997 i que seguixen en actiu.
L'alcalde ha felicitat pels seus vint-i-cinc anys de trajectòria a l'SM l'Illa, fundada per "un grup d'homes i dones apassionats de la música"; "músics vocacionals i professionals que dediquen el seu temps a aprendre i ensenyar" i que van decidir "crear la segona entitat musical de Benidorm" i "es van imposar reptes dificilíssims". Després de destacar l'"emotiu" de l'acte celebrat hui, Toni Pérez ha desitjat a l'entitat vint-i-cinc anys més d'èxits,
Amb este concert en honor a la patrona dels músics i en el qual s'han incorporat a la banda tres nous músics, l'SM l'*Illa ha tancat els actes commemoratius del seu 25 aniversari, que s'han desenvolupat al llarg de la setmana i que s'iniciava dimarts passat amb el descobriment d'una placa al carrer Sant Andreu per a recordar la data i lloc de fundació de la societat en 1997.
El divendres, Àngel Lluís Ferrando Morales va oferir la conferència 'El Tirant lo Blanch, fet Música' sobre les composicions musicals inspirades en l'obra de Joanot Martorell; i ahir dissabte va ser el torn de la psicòloga Celia Boquete, la musicòloga M. José Anglés i la professora Paqui Antón que van dialogar sobre 'Dones, Música i Ciència'.