La companyia Elelei ofereix el seu espectacle 'A Ciegas', al qual li succeiran durant hui i demà altres actuacions gratuïtes al Castell
Les escoles de Benidorm trauen al carrer la dansa contemporània en la primera jornada de les Ones
Una mostra a càrrec de diverses escoles i del Conservatori Municipal Elemental de Dansa de Benidorm, al costat de l'espectacle de dansa-teatre 'A Cegues' de la companyia Elelei Company, van traure ahir la dansa contemporània al carrer en la inauguració de la quarta edició del Festival Les Ones, que al llarg de tres jornades oferirà espectacles gratuïts en la plaça del Castell. La iniciativa, promoguda per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Benidorm, va nàixer amb la idea d'"impulsar la dansa contemporània i d'impulsar-la al carrer, perquè residents i turistes de totes les edats puguen gaudir d'ella" i fer-ho, a més, "en llocs tan emblemàtics", tal com ha destacat el regidor de l'àrea, Jaime Jesús Pérez.
Desenes de persones van omplir l'espai habilitat en la plaça de S. M. els Reis d'Espanya per a seguir en directe esta primera sessió de les Ones, a la qual també van acudir l'alcalde de la ciutat, Toni Pérez; l'edil de Cultura; i altres representants de la Corporació municipal.
Tots ells van poder gaudir de les propostes de les escoles de dansa del Lope de Vega i de María José Moya i del Conservatori Municipal, que van posar en escena diferents balls molt aplaudits pel públic. A continuació, la performance combinant teatre amb moviments quasi acrobàtics d'Elelei Company, van sorprendre el públic i van alçar l'aplaudiment de tots els assistents, generant així ganes de més per a continuar gaudint del festival en les pròximes dos sessions.
Programa complet
La plaça del Castell serà l'escenari principal d'esta quarta edició, en la qual la que participaran les companyies Elelei, Marroch i Jacob Gómez i els intèrprets Lorena Nogal, Lucía Aznar i Pau Barreda.
A més dels espectacles, el festival compta un any més amb tallers a càrrec d'algunes de les companyies i ballarins d'esta edició. Estos tallers, de dos hores de duració cadascun, es desenvoluparan en horari de demà en el Centre Cultural i requerixen inscripció prèvia. Precisament, estos tallers són un element diferencial de les Ones respecte a altres certàmens, ja que permet a ballarins de la zona poder formar-se a casa amb artistes de nivell, descobrir noves dinàmiques i incorporar moviments procedents de diferents estils.
Este divendres, entre les 09.30 i les 11.30 hores, la companyia Elelei ha impartit el primer dels tallers en el Centre Cultural. Ja a la vesprada, a les 20.30 hores en la plaça del Castell s'estrenarà en exclusiva 'Cuando rugen las flores', una creació dels jóvens valencians Lucia Aznar i Pau Barreda i interpretada per ells mateixos.
A continuació, la companyia Elelei presenta la peça 'Soy Madera', un solo interpretat per Sabrina Gargano que tracta d'aprofundir en la ràbia mitjançant el cos femení, un motor que mai per a malgrat l'esgotament. A les 22.30 hores serà el torn de Ta-K-Ta, una peça de la companyia alacantina Marroch que va rebre el Premi a la Cultura Alacantina Miguel Hernández 2023 en la categoria d'Innovació a través de les tecnologies, i que ens proposa un viatge sobre l'experiència de la vida i de com acceptar que tot té la seua fi.
Demà, dissabte, última jornada del festival, el programa començarà a les 09.30 hores amb el taller del valencià Jacob Gómez, ballarí professional i coreògraf a escala internacional. Dos hores després, es desenvoluparà el taller de la ballarina Lorena Nogal, distingida com a millor ballarina en els premis de la crítica de Catalunya 2016 i experta en el mètode KOVA, un llenguatge de moviment que ha desenvolupat en els últims anys al costat de la companyia La Veronal.
La quarta edició de les Ones conclourà a les 20.30 h en la plaça del Castell i amb la peça 'Meohadim' de la Cia Jacob Gómez, una peça inspirada en les seues cinc germanes i que recorre diversos escenaris de la seua infància. El fermall final del festival serà 'El elogio de la fisura' de Lorena Nogal, un manifest sobre les mutacions i el procés de canvi, sobre el que es construïx des del dubte i la foscor; una cerca de la bellesa que emergix de l'acceptació de l'imperfecte.