El concert, ‘El combat del somni’ s'iniciarà a partir de les 20 hores en el Saló d'Actes municipal, amb entrada lliure fins a completar l'aforament
L'Ensemble Il Valenciano protagonitza este divendres el Cicle de Grans Recitals de Benidorm

La Sala d'actes de l'Ajuntament de Benidorm acull este divendres, 4 d'abril, un nou concert del cicle de Grans Recitals que serà protagonitzat per l'Ensemble Il Valenciano, format en 2020 per l'oboista benidormer Gonzalo Devesa per a la promoció i difusió de la música de compositors espanyols menys coneguts pel gran públic.
En esta ocasió, l'ensemble estarà representat pel mateix Gonzalo Devesa i Graham Jackson, tots dos professors del Reial Conservatori Superior de Música de Madrid (RCSMM). A través d'un duo d'oboé i piano, interpretaran música de compositors espanyols, com la de Manuel de Falla (1876-1946), amb ‘El amor brujo’; o dels alacantins Óscar Navarro, amb ‘Legacy’; i Ricardo Llorca i ‘El combat del somni’. Este últim establit a Nova York, però natural de Benidorm, qui a més recentment ha rebut el Premi Cultura de la Comunitat de Madrid en l'especialitat de Música clàssica.
El regidor de Cultura, Jaime Jesús Pérez, ha avançat que la cita donarà principi a les 20 hores i l'entrada serà gratuïta fins a completar l'aforament del recinte. Així mateix, ha convidat a “ciutadans i visitants a vindre i gaudir d'este concert, protagonitzat per dos músics de gran nivell i que no tinc cap mena de dubte que oferiran un recital magnífic”.
Gonzalo Devesa (oboé)
Inicia la seua formació en la Unió Musical i en el Conservatori de Benidorm, on obté el Premi Extraordinari. Més tard, es llicencia en el Conservatori Superior de València. És doctor Cum laude en Art i Producció per la Universitat Politècnica de València. Posseïx dos títols de Màster en Educació i en Ensenyaments Artístics. Entre 2018 i 2024 va ser professor d'oboé en el Conservatori Superior de Música de Granada. Anteriorment, en el Superior de Castella-la Manxa. En l'actualitat, és professor de música de cambra, del Cos de Catedràtics de Música i Arts Escèniques, en el Real Conservatori Superior de Música de Madrid (RCSMM). A més, ha rebut el Premi Ràdio Benidorm-Cadena SER, en l'especialitat de música per la seua trajectòria, en l'edició 2024.
Com a intèrpret ha sigut membre de la Jove Orquestra Nacional d'Holanda, Jove Orquestra de Vent de la Unió Europea i de la The World Orchestra de Joventuts Musicals (JMWO/TWO), entre altres. Així mateix, ha sigut integrant de la Shen Yun Symphony Orchestra de Nova York, orquestra amb la qual va realitzar una gira per tots els Estats Units (Texas, Florida, Illinois, Louisiana, Indiana, Ohio, Tennessee, Maryland, Carolina del Sud, Kentucky, Arkansas...), tocant en les principals sales del país com l'Opera House de Chicago. Posteriorment, va ser seleccionat per l'Orquestra do Nord de Porto (Portugal), Orquestra Simfònica de Bankia i, com a oboé solista, de l'Orquestra Simfònica del Caire (Egipte). A més, ha col·laborat amb la Banda Municipal de València, ADDA Simfònica, Orquestra Filharmònica de Màlaga, Òpera d'Andorra, Orquestra Nacional de Palestina, Orquestra Simfònica d'Alacant, Orquestra de Cambra de la Comunitat Valenciana i Orquestra Clàssica Santa Cecilia de Madrid, amb la qual ha realitzat concerts en el Teatre Reial i a l'Auditori Nacional d'Espanya. A més, ha sigut convidat com a solista per diferents Festivals Internacionals realitzats a Sud-àfrica, Suïssa, Líban, Armènia, Itàlia i Jordània.
Dins de la investigació artística dirigix números Treballs de Final de Grau i Tesis Doctorals. Entre les seues publicacions destaca la seua reconstrucció de l'òpera ‘Una cosa rara’ de Vicente Martín i Soler, per l'editorial Dos Concordes. A més, forma part del comité editorial de l'Anuari de Filosofia de la Música (Oviedo, Espanya).
Graham Jackson (piano)
Estudia en The Guildhall School of Music and Drama on és guardonat amb diversos premis per la interpretació de les obres de Beethoven, Mozart i John Ireland.
Després de la seua graduació continua estudiant durant dos anys sota la direcció de Joan Havill, obtenint el Títol del Concert Recital Diploma. Amplia els seus estudis gràcies a diverses beques entre les quals destaca la societat Countess of Munster, per a continuar durant tres anys en l'Acadèmia Liszt Ferenc de Budapest amb Péter Solmos i Ferenc Rados. Durant este temps realitza nombrosos concerts i gana un premi en el concurs Leo Weiner. Debuta amb èxit en el camp de la música de cambra en el Wigmore Hall a Londres i com a solista en el Purcell Room. Des de l'any 1990, el pianista Graham Jackson residix a Madrid on la seua activitat professional es repartix entre la concertística i la pedagògica. Ha actuat en països com Polònia, Rússia, Portugal, Hongria, Alemanya, Suïssa, Holanda, Jamaica, etc. I a Espanya ha tocat a l'Auditori Nacional (Madrid), la Fundació de Juan March, el Palau de la Música de València, el Palau de les Arts i ha actuat com a solista amb l'Orquestra de la Comunitat de Madrid. Ha tocat amb l'orquestra de Granada i amb l'Orquestra de la RTVE. A més, és convidat habitualment per a impartir cursos i classes magistrals.
Ha col·laborat amb eminents músics, com Auréle Nicolet, William Bennet, Felix Institutor, Rivka Golani, Raphael Walfisch i altres. També ha gravat per a la ràdio i televisió nacional.
Ha treballat a l'Escola Superior de Música Reina Sofia en la càtedra de violí amb Zakhar Bron i en la de trompa amb Radovan Vlatkovic. Actualment, és catedràtic en el Real Conservatori Superior de Madrid.