Davant l'amenaça de pluja, el concert es va traslladar al Saló d'Actes i es va habilitar el vestíbul de l'Ajuntament
La Unitat de Música del TERLEV reunix i emociona a centenars de benidormers

La Unitat de Música del Terç de Llevant (TERLEV) d'Infanteria de Marina va oferir en la vesprada d'ahir a Benidorm un concert, emmarcat en les ‘Jornades de la Mar 2025’ que organitza la Fundació Frax amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Benidorm.
El recital, inicialment previst a l'auditori Óscar Esplá, va haver de traslladar-se al Saló d'actes de l'Ajuntament, a causa de la previsió meteorològica que anunciava pluja a les huit i mitja, hora prevista per a l'esdeveniment.
Davant la reducció d'aforament, limitat a 200 persones en el Saló d'Actes, els Servicis Tècnics Municipals i l'organització de l'esdeveniment van habilitar el vestíbul de l'edifici consistorial, la qual cosa va permetre que els centenars de veïns i visitants que havien previst assistir al concert pogueren fer-lo.
Entre els assistents, l'alcalde, Toni Pérez; el regidor de Cultura, Jaime Jesús Pérez, altres membres de la corporació; i el president de la Fundació Frax, Matías Pérez Such. Així mateix, van ser presents el comandant naval d'Alacant Joaquín Vegara, altres comandaments de la Comandància i l'almirall Gonzalo Sirvent; al costat del general Demetrio Muñoz, el subdelegat de Defensa a la província d'Alacant, Juan Navarro; el vicerector de la Universitat d'Alacant, Salvador Ivorra i representants dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat a Benidorm i de la societat civil.

Sota la batuta del capità Víctor Enguídanos, la Unitat de Música del TERLEV d'Infanteria de Marina va interpretar un variat repertori que va incloure les obres ‘Mediterrando’ (del propi Enguídanos), ‘Danses Perses "Khovantchina"’ de M. Mússorgski, ‘Loa a la Bandera’ de F. Jordá, ‘Fanfarria para Su Majestad el Rey Felipe VI’ de L. García Cortizas, ‘Una Jornada Militar’ de J. Teixidor, ‘Bruixes a l'Horta’ de M. Asensi Martín, ‘Bolero Militar’ de J. Devogel, ‘De Cai’ de P. Piqueras, i ‘Corsarias’ de P. Alonso, peça per a la qual el director va sol·licitar la col·laboració del públic que va cantar el pasdoble i va acompanyar amb les palmes a la banda militar.
Abans de finalitzar el recital, Matías Pérez Such, des de l'escenari, va demanar disculpes al respectable pels problemes ocasionats per la meteorologia i va agrair el suport rebut per a l'organització de les Jornades de la Mar de l'Ajuntament i de l'Armada. Així mateix, va anunciar que la pròxima activitat organitzada per la Fundació Frax serà la Conferència ‘Despertar de l'oblit: El decisiu paper de les dones espanyoles en les Índies’, de l'americanista, historiadora i arqueòloga naval, Lola Figueres, el 27 de maig a l'Auditori de la Fundació Mediterrani de Benidorm, a les huit i quart de la vesprada.

El cors, la marina mercant o l'almadrava que van fer “que els fills de Benidorm tingueren una presència important en les tasques de la mar o en la defensa de la pàtria també en la mar”.
A continuació, el primer edil va recordar el “protagonisme” que les forces navals tenen a Benidorm, amb una “avinguda en primera línia de mar, visitada per milions de persones a l'any que porta el nom de l'Armada Espanyola”, el seu monument als Caiguts en la Mar, o que la ciutat “és una de les poques” amb un monument dedicat a l'Arma Submarina espanyola.
Toni Pérez va abundar en la vinculació de Benidorm amb la mar, amb una patrona, la Mare de Déu del Sofratge “que va arribar a la nostra platja a bord d'un llondro”, o el paper del cors, la marina mercant o l'almadrava que van fer “que els fills de Benidorm tingueren una presència important en les tasques de la mar o en la defensa de la pàtria també en la mar”, rememorant la gesta del conestable Saragossa a bord del cuirassat Biscaia en la Guerra de Cuba.
Així mateix, Pérez va destacar que en el segle XVII l'Ajuntament va sol·licitar dos patents de cors i la tripulació d'eixes embarcacions va estar conformada per dones, perquè els homes “estaven en les almadraves del Mediterrani i l'Atlàntic”. L'alcalde va finalitzar la seua intervenció reafirmant que l'Ajuntament que ell presidix “estarem sempre ací”, fent costat a la celebració de les Jornades de la Mar que organitzen la Fundació Frax i l'Armada.
Seguidament, el concert va continuar amb tres peces fora de programa rebudes amb entusiasme pel públic assistent, ‘Festa a Benidorm’, de Rafael Doménech Pardo, la ‘Marxa Reial”, himne nacional d'Espanya i ‘Guanyant a Sobrevent’, de R. Sáez de Adana interpretada per la Unitat de Música del TERLEV d'Infanteria de Marina en el vestíbul de l'Ajuntament.