EL TEMPS A BENIDORM ARA

27

20:19 PM

HORA BENIDORM

20ºC

Poc núvol

N 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

És el primer curs d'estes característiques a la Comunitat Valenciana, es desenvoluparà del 13 al 16 de març i els participants que ho superen podran fer pràctiques en les pròximes produccions que arriben a Benidorm

Benidorm llança un curs d'Eco-Assistant per a formar a personal que vetle pel compliment de mesures de sostenibilitat en els rodatges

27 febrer 2023
Curso de Eco-Assistant

L'Ajuntament de Benidorm ha organitzat un curs presencial d'Eco-Assistant, una nova figura que s'està incorporant a la indústria audiovisual i que és l'encarregada de facilitar i vetlar pel compliment de mesures de sostenibilitat en els rodatges. L'alcalde, Toni Pérez, ha explicat que "és el primer curs d'estes característiques que es realitza a la Comunitat Valenciana", i ha aprofundit en què amb ell es perseguixen dos objectius: oferir noves oportunitats laborals a la població local formant-los en una professió de recent implantació i facilitar a les productores que roden a Benidorm que troben a la nostra ciutat a professionals d'este àmbit en lloc d'haver de portar-los des dels seus centres de producció, que solen estar a Madrid o altres grans ciutats".

Toni Pérez ha recordat que "en l'última edició de la Fira Internacional de Turisme de Madrid (Fitur), fa una mica més d'un mes, ja avancem que un dels eixos de treball de la Benidorm Film Office durant enguany a ser la de facilitar els rodatges sostenibles". Entre les mesures que es van anunciar "estava este curs de formació, que tindrà 20 hores de duració i que es desenvoluparà del 13 al 16 de març, de 15.00 a 20.00 hores, en el centre municipal el Torrejó".

L'alcalde ha traslladat que "des de la Benidorm Film Office hem detectat que el sector audiovisual està cada vegada més implicat a impulsar produccions en sintonia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i amb l'Agenda 2030, i que, per tant, generen menys impacte en el territori". De fet, produir cinema de manera sostenible comença a ser un requisit per a rebre ajudes públiques en l'àmbit nacional i internacional, i les principals plataformes i cadenes de televisió comencen a exigir produccions sostenibles en la seua programació.

Per a complir estes exigències "les produccions estan incorporant als seus equips a Eco-Assistants, que són presents en els rodatges, que plantegen mesures que fan que estos siguen més sostenibles i que al mateix temps vetlen perquè es complisquen les accions proposades".

Per al desenvolupament d'este curs, que té un preu de 50 euros, Benidorm va de bracet de Mrs. Greenfilm, un dels equips millor preparats a escala nacional en esta matèria. Les sessions formatives abordaran, entre altres, qüestions com la sostenibilitat en el sector audiovisual, els impactes ambientals en els projectes audiovisuals, el ECO-TEAM o l'existència i funcionament dels departaments de sostenibilitat. Les inscripcions puguen cursar-se ja en el Centre d'Informació Juvenil.

Segons ha detallat l'alcalde, "el curs va dirigit a totes aquelles persones que vulguen introduir-se en el món de la indústria audiovisual i preferentment als qui tinguen ja algun tipus d'experiència en els rodatges". Els participants que finalment resulten acreditats tindran l'oportunitat de fer pràctiques en les produccions que arribaran a Benidorm en els pròxims mesos.

El curs d'Eco-Assistant compta amb la col·laboració de Another Way i el suport de les Regidories de Joventut i Turisme, així com del Ministeri de Cultura.

Toni Pérez ha insistit que "amb la incorporació a la Guia de Professionals de la Benidorm Film Office de les persones que es formen com Eco-Assitant, tindrem un complet ventall de professionals de tots els departaments de producció", per la qual cosa "les productores poden completar els seus equips sense necessitat de desplaçar a tot el personal fins a la nostra ciutat".

Rodatges sostenibles

En paral·lel al desenvolupament d'este curs de formació, es continua treballant "a facilitar a les productores que a la nostra ciutat puguen dur a terme rodatges més sostenibles". Per a això, s'ha creat una secció de 'Rodatges Sostenibles' dins de la web de la Benidorm Film Office on s'inclouen "una sèrie de recomanacions" a les productores perquè el seu treball estiga d'acord amb els ODS, i en la qual ja s'ha inclòs "informació i recursos municipals per a facilitar esta tasca" i que s'aniran ampliant progressivament.

Així, s'ha publicat un pla amb tots els punts de recàrrega de vehicles elèctrics instal·lats en la via pública i l'ús de la qual és gratuït per als usuaris; al mateix temps que s'han inclòs propostes i recomanacions relatives a separació de residus, ús de vehicles ecològics o menys contaminants, o elecció d'allotjaments pròxims als llocs de rodatge.

CONTACTE

Trobareu el servei Benidorm Film Office a la 3 planta del Ajuntament de Benidorm a la plaça de SSMM els Reis d´Espanya s/n.

Podeu consultar o enviar-nos els vostres sugeriments al correu filmoffice@benidorm.org o als telèfons 966815436 or 648036771.

Horari: de dilluns a divendres de 8:00 a 15:00h