És un dels primers destins de la Comunitat a implantar este servici
Benidorm incrementa el seu dispositiu de 'Platges Segures' amb la incorporació de 58 informadors
L'Ajuntament de Benidorm ha incrementat el seu dispositiu de 'Platges Segures' amb la contractació de 58 persones menors de trenta anys que faran tasques d'informació i suport. Este personal, contractat en el marc del programa autonòmic 'Eplayas2021' en el qual participen els Ajuntaments, s'ha incorporat hui als seus llocs a les platges de Llevant, Ponent i Mal Pas.
L'alcalde, Toni Pérez, ha destacat que "Benidorm és molt probablement la primera destinació de la Comunitat Valenciana a incorporar a este personal, que des d'este matí estan prestant servici i atenent a tots els usuaris que volen gaudir de les nostres platges", que "no oblidem que són una de les cinc platges urbanes més importants del món i tenen moltíssima afluència". En este punt ha recordat que "l'any passat des de mitjan juny fins al pont d'octubre van passar per les nostres platges 2,5 milions de persones, amb pics d'ocupació màxims de més de 43.500 persones en un sol dia".
Toni Pérez ha recalcat que "este servici d'informació i atenció és fonamental, ja que constituïx la primera línia de l'amabilitat i hospitalitat que oferix sempre Benidorm, en este cas en allò que més volem que són les nostres platges". Un missatge que el mateix alcalde ha traslladat als 58 informadors, als quals ha donat la benvinguda juntament amb l'edil de Platges, Mónica Gómez, i la responsable de Recursos Humans, Ángela Zaragozí.
L'alcalde ha recordat que "l'any passat, conscients de la necessitat d'informar sobre l'operativa de les platges i la normativa sanitària en vigor a cada moment, des de l'Ajuntament, a través de l'empresa de gestió integral de les platges, es va prestar este servici d'informació i control d'accessos i d'aforaments". Un contingent que, posteriorment, es va vore reforçat amb el personal contractat per la Generalitat per a tasques d'informació.
"Este estiu les persones estan encara més familiaritzats amb el nostre sistema de gestió de platges, basat en la parcel·lació dels arenals per a garantir la distància de seguretat", ha assenyalat Toni Pérez, qui ha recalcat que "l'organització i dispositius de les platges s'aniran modulant els en funció de la realitat turística de cada moment i de l'evolució de la normativa sanitària, i fins i tot, arribat el cas, reforçant amb recursos propis servicis com el d'informació i suport". I tot això "amb l'objectiu que les nostres platges continuen sent exemple de seguretat sanitària, estiguen perfectament ateses i tots els usuaris gaudisquen de la millor experiència".
El programa 'Eplayas 2021' està cofinançat per la Generalitat i l'Ajuntament. Així, s'ha obtingut una subvenció de LABORA de 285.671,88 euros; mentre que l'aportació municipal ascendix a 90.570,88 euros. Els 58 informadors contractats han sigut seleccionats per LABORA seguint els criteris marcats per la mateixa Generalitat.