A proposta de l'alcalde es crearan quatre ponències per a analitzar els aspectes socials, jurídics, tècnics i financers
Pérez recorda que el govern local aposta perquè en el futur l'aigua es gestione a través d'una empresa mixta
Este dimecres s'ha constituït la Comissió d'Estudi per a la Gestió Integral de l'Aigua de Benidorm (CEGIAB), creada per acord plenari el desembre passat i de la qual formen part els grups de la corporació, tècnics municipals, i representants d'organitzacions empresarials, veïnals, i de consumidors i usuaris. Una comissió que ha d'analitzar la viabilitat que tots els servicis hídrics –proveïment, sanejament i reutilització de l'aigua- que es gestionen de forma conjunta, i que també haurà de proposar el model de gestió més adequat per als interessos de Benidorm: directe, indirecte o mixt.
L'alcalde, Toni Pérez, ha recordat que l'aposta del govern local és que "en un futur relativament pròxim eixa gestió es faça a través d'una empresa mixta", en la qual l'Ajuntament dispose de la meitat del capital, seguint el model que ja opera en ciutats com Alacant o Elx.
Pérez ha aclarit que en estos moments no es pot crear una empresa mixta per les exigències del pla d'ajust aprovat per l'Ajuntament al juny del 2012, vigent en principi fins a 2022. "Un temps que emprarem a estudiar quina fórmula és la més interessant i beneficiosa per a l'interés general de Benidorm i els seus ciutadans", ha indicat.
Perquè eixe estudi siga "el més exhaustiu possible", i seguint amb el Reglament de Servicis de les Corporacions Locals, l'alcalde ha proposat "crear quatre ponències diferents que s'encarregaran d'elaborar les memòries relatives als aspectes socials, jurídics, tècnics i financers vinculats a la gestió de l'aigua".
A més, en esta primera reunió s'ha establit una programació dels treballs a realitzar, que es duran a terme en tres fases –algunes d'elles es desenvoluparan de forma paral·lela- i en un termini de 18 mesos. En la primera fase s'abordarà la redacció i aprovació definitiva del Pla Director del Cicle Integral de l'Aigua, que arreplegarà quina és la situació actual del servici i les futures necessitats. En la segona, es realitzarà una anàlisi de la viabilitat econòmica, financera i d'alternatives de gestió, així com un estudi de documentació i debat de la proposta final. Ja en l'última fase, que abastaria els sis mesos finals, es redactaran els plecs de condicions, reglaments i ordenances, i s'elaboraran els informes de fiscalització i justificació jurídica.
L'alcalde ha puntualitzat que este calendari és provisional, ja que "el temps d'execució dels treballs pot variar en funció dels equips, comissions i subcomissions que s'encarreguen del mateix".