L'alcalde de Benidorm destaca les components d'innovació, tecnologia i accessibilitat universal del projecte, en sintonia amb els eixos DTI Benidorm
Toni Pérez inaugura, al costat de la Fundació Orange, el primer GarageLab de la Comunitat Valenciana en l'IES Beatriu Fajardo de Mendoza
La Fundació Orange i l'Ajuntament de Benidorm han presentat hui, en l'Institut d'educació secundària Beatriu Fajardo de Mendoza, el primer centre GarageLab de la ciutat, que és també la primera aula d'esta iniciativa que s'inaugura a la Comunitat Valenciana. L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez; la regidora d'Educació Maite Moreno, el director territorial de Relacions Institucionals d'Orange, Armando López Benítez, i el director de l'IES Beatriu Fajardo de Mendoza, José Pérez Sellés.
GarageLab és una iniciativa de la Fundació Orange dirigida a estudiants amb dificultats d'adaptació i aprofitament en el sistema educatiu tradicional i té com a objectiu reduir la taxa d'abandó escolar, incrementar la motivació de l'alumnat i impulsar la millora dels seus resultats acadèmics. La iniciativa es desenvolupa a través d'un entorn de fabricació digital i emprant la cultura maker, l'aplicació de la qual en el procés educatiu ha aconseguit reduir la taxa d'abandó escolar en més d'un 13% i augmentat la motivació de l'alumnat en més d'un 62%.
Després de conéixer el projecte, l'alcalde de Benidorm ha felicitat tant a l'IES Beatriu Fajardo, "per presentar este projecte, que ha il·lusionat a tants i recupera oportunitats de formació", com a la Fundació Orange, "per haver creat esta proposta que incrementa la motivació, aconseguix resultats acadèmics i acosta els espais digitals als centres educatius".
Toni Pérez s'ha congratulat que el projecte entronque amb qüestions d'"innovació, tecnologia i accessibilitat universal, que són tres dels eixos principals de la Destinació Turística Intel·ligent que som", assenyalant que "és una satisfacció vore com convergixen també en este projecte educatiu", i ha agraït als professors i especialment als alumnes la seua implicació en el projecte que "reporta beneficis i obri oportunitats fent aflorar el talent, possibilitant una oportunitat de capacitació, integració i inclusió".
Després de departir amb alumnes, professors i representants de la Fundació Orange, l'alcalde ha visitat les iniciatives d'inclusió del centre i l'aula tecnològica GarageLab, primera de la Comunitat Valenciana, en la qual ha destacat que "el projecte de l'IES Beatriu Fajardo va convéncer per la seua qualitat i compromís per a millorar la societat".
En l'acte, per la Fundació Orange, Armando López, director territorial de Relacions Institucionals d'Orange, ha posat en relleu "la importància de dotar als jóvens, i especialment a aquells amb majors dificultats d'integració, de les eines necessàries per a poder afrontar amb èxit els reptes de futur que planteja la revolució digital. Ens sentim molt orgullosos del balanç del nostre projecte GarageLab en este sentit, amb alumnes cada vegada més motivats i professors il·lusionats i reptadors. Estem convençuts que GarageLab és la transformació que necessitaven les aules espanyoles perquè els xics i xiques que les ocupen guanyen en ocupabilitat, competitivitat i productivitat, ajustant-se als requeriments cada vegada més exigents del mercat laboral".
I el director de l'IES Beatriu Fajardo de Mendoza, José Pérez Sellés, s'ha mostrat convençut que "GarageLab és la resposta a aqueixa nova manera d'educar que portàvem des de fa temps buscant en el nostre centre. Volíem trobar una forma nova i diferent de treballar, perquè l'alumnat aprenga més i millor; per a diluir les fronteres entre nivells, amb la finalitat d'afavorir la formació d'aquells estudiants amb majors problemes d'aprenentatge i que els més avançats se senten útils com a exemple i referent dels seus companys; perquè el nostre alumnat de necessitats educatives especials siga encara més visible a través de la mescla de temps i espais d'aprenentatge... En definitiva, fer equip i que els alumnes siguen partícips i protagonistes de la seua educació. El projecte GarageLab marcarà un abans i un després en la transformació del model educatiu".
Els alumnes estan desenvolupant en el GarageLab finançat per la Fundació Orange, cartelleria específica per al centre per a ser interpretada per autistes i en escriptura braille i rèpliques, en impressió 3D de peces arqueològiques per a entorns d'accessibilitat universal.