CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

11:02 AM

HORA BENIDORM

16ºC

Núvols alts

N 30km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La 1a taula de debat del XX Fòrum Internacional de Turisme de Benidorm assenyala que ambdues són fonamentals també perquè Espanya mantinga el lideratge competitiu

Sector i Administració situen als fons europeus i nous corredors segurs com a claus per a la reactivació turística

02 desembre 2020
Sector i Administració situen als fons europeus i nous corredors segurs com a claus per a la reactivació turística...

Representants del sector turístic i de l'Administració Pública han coincidit hui a situar la previsible arribada de fons europeus i l'obertura de nous corredors sanitaris segurs com dos de les claus per a accelerar la reactivació i recuperació del turisme, així com per a mantindre el lideratge competitiu d'Espanya dins d'esta indústria. Esta és una de les conclusions extretes de la primera taula de debat del XX Fòrum Internacional de Turisme de Benidorm, que ha arrancat hui a la ciutat i que durant dos jornades abordarà qüestions com l'Agenda 2030, els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i la seua vinculació amb el turisme, i la seguretat sanitària.

Una primera taula de debat, entorn del ODS número 17 –'Aliances per a aconseguir objectius'– que ha moderat el director del Patronat Provincial de Turisme, José Francisco Mancebo, i en la qual han participat: Víctor Badorrey Fernández-Pacheco, director de Relacions Institucionals de Segittur; Gabriel Escarrer, president d'Exceltur i vicepresident executiu i conseller delegat de Meliá Hotels Internacional; i Leire Bilbao, gerent de la Fundació Visit Benidorm.

Els tres participants s'han referit a "l'oportunitat" que oferixen els fons compromesos per la Unió Europea. Així, el president d'Exceltur ha advocat perquè "el repartiment" d'estos fons es faça "sobre la base de criteris estratègics i de rendibilitat de la inversió", arribant d'esta manera al sector turístic.

Escarré ha afirmat que "si tenim el suport d'Europa i del Govern d'Espanya" en la participació d'estos fons la recuperació podria ser ja palpable en 2022. Uns fons, ha agregat, que el sector hauria de destinar a "la sostenibilitat", "la digitalització" i l'actualització de "els destins pioners" mantenint així els nivells de competitivitat turística i la posició predominant en este àmbit "els pròxims vint anys".

Referent a això, la gerent de Visit Benidorm ha incidit en què "el turisme és l'única indústria que no es pot deslocalitzar", per la qual cosa la inversió que es realitze a fer costat a este sector i les seues empreses per a mantindre i generar ocupació quedarà en el territori.

Bilbao ha apuntat també la necessitat d'obrir nous "corredors turístics dins d'Espanya" i que estiguen ja operatius quan se superen les restriccions de mobilitat també en l'àmbit internacional. Després d'incidir en què "durant l'estiu" el sector turístic va aplicar "tots els protocols sanitaris" i que "no va haver-hi contagis entre turistes", Bilbao ha remarcat que "si ens dona l'oportunitat de posar en marxa nous corredors ho farem bé".

Per part seua, el director de Relacions Institucionals de Segittur ha defensat "la importància del sector turístic" en la generació de riquesa i ocupació, i ha insistit que és necessari que "es reconega" el paper i l'aportació d'esta indústria. Així mateix, ha apostat per aprofundir "en les aliances publicoprivades" i per "augmentar la coordinació" per a "compartir experiències i solucions" com les adoptades, per exemple, per Benidorm durant la pandèmia en matèria turística, i que les mateixes siguen reproduïbles en altres territoris.

Els tres ponents han destacat també "la solidaritat" demostrada pel sector turístic durant la pandèmia i que s'ha evidenciat en destins com Benidorm, on la indústria ha posat a disposició hotels per a la seua medicalització, ha oferit allotjament al personal sanitari o ha aportat aliments per a les persones en situació més vulnerable.

Durant el debat, Badorrey, Escarré i Bilbao han analitzat la situació actual i els reptes i incerteses del turisme de cara a l'època post Covid-19, no sols per la pandèmia sinó també per altres variables com el Brexit.

La segona taula de debat del Fòrum ha versat sobre l'ODS 6, Aigua i Mar. Moderada pel director del Departament d'Enginyeria de l'Ajuntament de Benidorm, Vicente Mayor; han intervingut en la taula: Víctor Yepes, doctor Enginyer de Camins, Canals i Ports-Universitat Politècnica de València; la presidenta d'Hidraqua-Grup Suez Espanya, Asunción Martínez, i José Palacios, vicepresident de Bandera Blava.