CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

01

21:31 PM

HORA BENIDORM

13ºC

Poc núvol

SO 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'oferta de cursos i activitats de l'Ajuntament faciliten la conciliació de les famílies durant les vacances escolars

Més de 2.000 menors de 3 a 16 anys gaudixen dels programes educatius, esportius i d'oci durant l'estiu

29 agost 2023
Más de 2.000 menores de 3 a 16 años disfrutan de los programas educativos, deportivos y de ocio durante el verano

Els programes, cursos i activitats educatives, esportives i d'oci impulsades per l'Ajuntament de Benidorm durant l'estiu han aconseguit enguany les 2.106 persones inscrites, segons les dades facilitades este dimarts per l'alcalde de la ciutat, Toni Pérez. Una oferta municipal que ha arribat a la població de 3 a 16 anys i que s'ha desenvolupat principalment durant els mesos de juliol i agost en diferents espais municipals, com a col·legis o instal·lacions esportives.

L'alcalde ha indicat que "amb estos programes, cursos i activitats hem facilitat la conciliació laboral, familiar i social a les famílies d'estos menors durant les vacances escolars, amb una oferta variada i professional que s'ha prestat per personal municipal en uns casos i per empreses especialitzades en uns altres". Igualment, el primer edil ha destacat que totes les activitats estan "adaptades a les necessitats dels menors i que, a més d'una alternativa educativa, esportiva, cultural o d'oci, també faciliten un espai de trobada en el qual xiquets i joves compartixen experiències i interessos".

Les xifres de participants, ha agregat, "confirmen no sols la important demanda que n'hi ha d'esta mena de serveis, sinó també la confiança que les famílies de Benidorm depositen en les iniciatives que l'Ajuntament dissenya i planteja pensant en els seus veïns més joves".

Les escoles esportives municipals organitzades per la Regidoria d'Esports, que s'han desenvolupat entre finals de juny i el 18 d'agost i que impartixen els tècnics esportius de l'Ajuntament, han sumat un total de 1.290 inscrits. Esta oferta esportiva ha inclòs escoles d'aiguagim, natació –per a diferents franges d'edat i per a persones diversitat funcional i correctiva-, futbol-platja, escola multiesportiva –dos grups d'edat i amb servei de custòdia-, caiac, vela i voleibol de platja.

Entre les activitats més demandades, destaquen la natació i el multiesport, superant cadascuna els tres centenars de xiquets i adolescents inscrits, així com altres relacionades amb els esports nàutics, com el caiac infantil, amb 111 participants, o la vela, on s'ha fregat el centenar.

Reforç educatiu i oci juvenil

Al marge de l'oferta purament esportiva, com en anys anteriors, des de la Regidoria d'Educació s'ha treballat en dos iniciatives dirigides a la població infantil: el Programa de Suport Educatiu d'Estiu (PAEV) i l'Escola d'Estiu, organitzada per l'Agrupació d'AMPA amb la col·laboració de l'Ajuntament.

En el PAEV, activitat de reforç educatiu dirigida a estudiants de Primària impartida per personal municipal, han participat 82 alumnes; mentre que l'Escola d'Estiu, s'ha batut enguany un rècord de participació, amb un total de 590 assistents d'entre 3 i 14 anys. D'ells, 340 van acudir durant el mes de juliol i 250, a l'agost. Des de l'Ajuntament s'ha becat l'assistència dels menors amb menys recursos i bonificat fins al 50% del cost a la resta d'assistents empadronats a Benidorm.

Finalment, la Regidoria de Joventut ha desenvolupat durant este estiu altres dos activitats: el Programa d'Estiu i el Campament d'Estiu. Prop de 144 joves de 10 a 16 anys han participat en el Programa d'Estiu, que ha combinat nombroses activitats com a eixides culturals, a la platja o al poliesportiu; tallers; treballs d'intel·ligència emocional; esports; jocs; senderisme; cuina; activitats de medi ambient; jocs de taula o cinefòrum".

Pel que respecta al Campament d'Estiu van ser mig centenar de menors els que van gaudir de dos setmanes d'oci en harmonia amb la naturalesa en la localitat burgalesa d'Espinosa de los Monteros.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Más de 2.000 menores de 3 a 16 años disfrutan de los programas educativos, deportivos y de ocio durante el verano