CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

02

08:05 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El recital és el primer dels actes organitzats en 2025 per a celebrar el Mig Any dels Moros i Cristians de Benidorm

L'SM l'Illa divulga sobre els orígens de la música festera en un concert-conferència del cicle ‘Música als Pobles’

30 març 2025
Concert de L'Illa

El Saló d'Actes de l'Ajuntament de Benidorm ha acollit este diumenge un concert-conferència organitzat per la Societat Musical l'Illa de Benidorm que ha girat entorn dels orígens de la música festera i que ha portat per títol ‘Guia bàsica per a conéixer la música de Moros i Cristians’. Dos exdirectors de l'Illa, el mestre Joan Antoni Espinosa i el compositor Josep Cano, han sigut els encarregats de divulgar sobre esta temàtica mentre que els músics de la banda, sota la batuta de Felipe Juan Lanuza, completaven les seues explicacions interpretant coneguts pasdobles, marxes mores o marxes cristianes. 

Amb este concert-conferència, que forma part de la ‘Campanya de Música als Pobles’ de la Diputació Provincial d'Alacant, la ciutat ha iniciat els actes de celebració del Mig Any dels Moros i Cristians de Benidorm. 

L'alcalde de la ciutat i president de la Diputació, Toni Pérez, i l'edil de Cultura, Jaime Jesús Pérez, al costat d'altres membres de la Corporació local, han acompanyat a la Societat Musical l'Illa de Benidorm en este recital, que ha sigut molt aplaudit pel nombrós públic congregat per a l'ocasió i ha tornat a deixar patent el gran potencial dels músics i les entitats musicals benidormeres.

‘El Bateo’, de Federico Chueca; ‘Fiesta en Benidorm’, de Rafael Doménech; ‘Zoraidamir’, de José Pérez Vilaplana; ‘Suana’, de Josep Cano; ‘Mi Barcelona’, de Julio Laporta; ‘El K'sar el Yedid’, de Camilo Pérez Monllor; ‘Orgullo Santiaguista’, d'Ignacio Sánchez; ‘Aleluya’, d'Amando Blanquer; ‘Apóstol Poeta R. Duyos’, de José Mª Ferrero; ‘Pas als maseros’, de José M. Valls; i ‘Cid’, de Pedro Joaquín Francés, marxa cristiana guanyadora del I Concurs de Música Festera Vila de Benidorm en 1995, són algunes de les obres que han format part del repertori. 

Els músics també han interpretat ‘La canción del Harem’, de Camilo Pérez Laporta; ‘Any d'Alferes’, d'Estimant Blanquer; i ‘Alfalig’, la marxa mora composta per Saúl Gómez que es va alçar amb l'última edició del Concurs de Música Festera, la XXIII, l'any passat 2024.