CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

17

07:46 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Les policies locals de la Marina Baixa aproven un manual per a atendre els "delictes d'odi"

26 octubre 2016
Las Policías Locales de la Marina Baixa aprueban un manual para atender los “delitos de odio”

La Comissió Comarcal de Prevenció en Seguretat Local acorda també un protocol per a fer inspeccions de locals relacionats excursions il·legals

Les Policies Locals que formen part de la Comissió Comarcal de Prevenció en Seguretat Local de la Marina Baixa, han aprovat este matí el Manual de Procediment per a l'Atenció Policial als Delictes d'Odi i altres Incidents Discriminatoris. La reunió ha tingut lloc en el Saló de Plens de l'Ajuntament de Benidorm i en la mateixa s'ha acordat també fixar un protocol comú per a realitzar inspeccions en "establiments relacionats amb la captació de clients i excursions il·legals".

Estes actuacions les duran a terme de manera conjunta els agents dels diferents cossos de Policia Local adscrits a la demarcació de la Marina Baixa, és a dir: L'Alfàs del Pi, Altea, Benidorm, Finestrat, La Nucia, Callosa d'En Sarrià, Polop, Relleu i la Vila Joiosa.

El Manual sobre els "delictes d'odi" arreplega totes les modificacions introduïdes en l'última reforma del Codi Penal i establix una sèrie de criteris i instruccions per a identificar les infraccions penals d'odi, motivades per racisme, xenofòbia, homofòbia, etc. i garantir una actuació eficaç dels components de la Policia Local en l'exercici de les seues competències.

Un altre aspecte important és que el Manual arreplega diversos criteris de l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) per a l'atenció als delictes d'odi, com la utilització d'indicadors per a la identificació d'estes infraccions penals o un formulari de registre d'incidents d'odi i altres fets discriminatoris.

Encara que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, així com l'Ertzaintza i els Mossos d'Esquadra compten amb un protocol d'este tipus, encara són molt poques les policies locals (solament la Policia Local de Castelló a la Comunitat Valenciana) que han establit manuals de procediment per a atendre eficaçment este tipus de delictes. És la primera vegada que a Espanya, un grup de policies locals aproven col·lectivament un protocol d'este tipus, per la qual cosa les policies locals de la Marina Baixa se situen entre les més avançades d'Espanya en el compromís de lluita contra els delictes d'odi i altres fets discriminatoris.

Per a l'elaboració del Manual, la Prefectura de Policia Local ha comptat amb l'assessorament d'experts de la Plataforma per la Gestió Policial de la Diversitat, una entitat unitària que agrupa a dos associacions policials (la Unió Nacional de Caps i Directius de Policia Local i l'Associació de Policies Gais i Lesbianes), huit organitzacions no governamentals (Fundació Secretariat Gitano, Fundació CEPAIM, ACCEM, Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals, Plena Inclusió, Xarxa Acull, RAIS Fundació i Moviment Contra la Intolerància) i altres dos més en qualitat d'observadores (Amnistia Internacional i Open Society Justice Initiative).