CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

18:10 PM

HORA BENIDORM

15ºC

Cobert con lluvia

E 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

75%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Toni Pérez defensa els valors de la Constitució en igualar als ciutadans en drets i obligacions

L'alcalde subratlla que "Espanya és una gran nació en haver sabut construir la seua unitat a partir de les seues diferències"

06 desembre 2017
El alcalde subraya que “España es una gran nación al haber sabido construir su unidad a partir de sus diferencias”

Benidorm ha celebrat el Dia de la Constitució amb un acte institucional celebrat en la plaça d'Espanya en el qual s'ha concedit la Medalla Corporativa de la Ciutat a un dels "pares" de la Constitució aprovada en 1978, José Pedro Pérez-Llorca, oriünd de Benidorm. El jurista de reconegut prestigi no va poder acudir a Benidorm per estar precisament assistint als actes institucionals celebrats a Madrid per a commemorar el trenté nové aniversari de la Carta Magna, però va enviar unes emotives paraules d'agraïment que va llegir en el seu nom el periodista Juan Díaz.

Pérez-Llorca va lamentar "molt profundament el no poder estar hui present físicament a Benidorm" a causa de compromisos igualment commemoratius de la Constitució i adquirits amb anterioritat a Madrid i Cadis", i va recordar anècdotes i vivències de la seua família benidormera que li transmetia el seu pare, l'oftalmòleg José Pérez-Llorca. L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, va expressar al seu torn l'agraïment de la corporació municipal i de tot el poble de Benidorm, "per haver aportat el seu talent al marc constitucional que va consolidar la nostra democràcia, la nostra convivència i el progrés del nostre país".

Nascut a Cadis, Pérez-Llorca va ser un dels set ponents de la Constitució aprovada en 1978. Diputat d'Unió del Centre Democràtic (UCD) per Madrid, va ser ministre de Presidència, Administració Territorial i Afers exteriors durant els Governs d'Adolfo Suárez i Leopoldo Calvo-Sotelo. En la seua etapa com a ministre, va iniciar les negociacions per a l'adhesió d'Espanya a la Unió Europea, i va ser un dels impulsors de l'entrada d'Espanya en l'OTAN.

A més de la Corporació en ple, l'acte va comptar amb la presència del diputat nacional, Gerardo Camps, el senador Agustín Almodóbar, el diputat autonòmic, Manuel Pérez Fenoll, membres dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat i representants d'associacions i entitats ciutadanes.

En el seu discurs institucional l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, va posar en relleu que des de la seua aprovació, "la Constitució ha sigut el símbol fonamental de la voluntat de consens del poble i d'una classe política que, estant a l'altura de les circumstàncies, va saber entendre-ho i desenvolupar-ho". En al·lusió a l'actualitat política que viu el país, l'alcalde va recordar que "davant el dilema de fer Espanya o desfer-la, van saber apartar el que els separava, per a centrar-se només en el que els unia, que no era una altra cosa que assegurar la convivència, la pau i el progrés d'Espanya i el seu poble, en un estat democràtic".

Va subratllar que "la dimensió d'aquell consens ens la dóna aquell 87,78 per cent de les persones que, acudint a les urnes, van donar suport a la Constitució. Un consens i un respatler constitucional -va dir-, que ha sigut exemple dins i fora del nostre país i que necessitem reeditar de nou com a premissa per a abordar qualsevol reforma constitucional".

L'alcalde va emplaçar a tots a "hi ha moltes formes de sentir-se espanyol des de la pluralitat, el respecte i la convivència, i per això és necessari continuar defenent els valors constitucionals; perquè són els que ens fan lliures i iguals en drets i obligacions. A Benidorm, una ciutat oberta a tots els pobles del món, mai ens cansarem de reivindicar i defendre el diàleg, el consens i la capacitat d'arribar a acords per a continuar recorrent junts el camí del progrés econòmic i social".

El primer edil es va mostrar optimista de cara al futur perquè "encara es pot millorar el nostre marc autonòmic i reforçar la cohesió territorial (...) El primer pas per a solucionar els problemes és l'optimisme i estic convençut que els desafiaments rupturistes es poden superar aprofundint en la qualitat de la nostra democràcia. El que ningú pot pretendre -va advertir- és convertir un suposat procés polític en una drecera unilateral per a violentar i subvertir els fonaments de la nostra democràcia, com tampoc ningú pot pretendre que, davant d'això, els que volem a Espanya i creem en la nostra Constitució mirem cap a l'altre costat". "El bon ciutadà", va dir citant a Ciceró, "és aquell que no pot tolerar en la seua pàtria un poder que pretén fer-se superior a les lleis".