CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

13:35 PM

HORA BENIDORM

15ºC

Cel clar

C 0km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'alcalde de Benidorm reclama un "gran pacte d'Estat i autonòmic" sobre el finançament dels municipis turístics

22 febrer 2017
El alcalde de Benidorm reclama un “gran pacto de Estado y autonómico” sobre la financiación de los municipios turísticos

Toni Pérez ha intervingut en el Fórum Europa demanant més i millors infraestructures i connexions per a la ciutat

A més del Tren de la Costa i una connexió ferroviària directa amb l'aeroport d'Alacant-Elx, el primer edil insta a recuperar el Pla Hidrològic Nacional

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha reclamat este dimecres "un gran pacte d'Estat i autonòmic que done solucions integrals al finançament dels municipis turístics". Pérez ha llançat esta reivindicació hui a València durant un desdejuni informatiu al 'Fórum Europa. Tribuna Mediterrànea', organitzat per Nueva Economía Fórum amb el patrocini de Bankia i en el qual l'alcalde ha incidit en què és indispensable que "es reconega la singularitat de Benidorm", pel "que representa per a l'economia del país en captació de divises" i per la seua aportació al "PIB regional i d'Espanya".

Pérez ha exposat la problemàtica a la qual s'enfronta diàriament Benidorm en prestar servicis i atendre les necessitats "d'una població estable de prop de 150.000 habitants", el doble de l'empadronada, i que en moments punta de l'any s'eleva fins a "la xifra de 350.000". A la millora d'esta situació no contribuïx l'actuació del govern valencià, basada a "lliurar competències sense dotar-nos de recursos". Referent a açò ha apuntat que la Generalitat ha de "revertir" eixa política i "escometre la descentralització dels recursos econòmics en favor de les administracions locals, per a atendre millor les competències que ens són pròpies".

En este punt, ha recalcat que eixe "necessari" finançament ha d'anar acompanyat d'"inversions intel·ligents impulsades des de l'altura de mires i amb visió de futur". Per açò, ha demandat més i millors infraestructures i connexions per a una ciutat com Benidorm, que "representa més del 6% del Producte Interior Brut de la Comunitat Valenciana" i "el 40% de l'activitat turística" de la regió.

Entre les infraestructures reclamades amb vista a "reforçar la competitivitat turística", Pérez ha situat el Tren de la Costa, una connexió ferroviària directa amb l'aeroport d'Alacant-Elx, i una millor connectivitat amb este també per carretera.

Després de defensar que el cicle integral de l'aigua a Benidorm és "dels més eficients d'Europa" pels seus elevats percentatges de reutilització, ha insistit en la necessitat de "recuperar el Pla Hidrològic Nacional", posant fi a la "insolidaritat" dels qui s'oposen a transvasar aigua de les conques amb excedents a les deficitàries.

"Benidorm i el seu entorn necessiten seguretat en el proveïment d'aigua, per a seguir creixent en la seua aportació al desenvolupament econòmic i social, regional i nacional", ha manifestat després d'afirmar que "les dessaladores han de ser només un complement als transvasaments".

Davant representants públics i empresarials de tota la Comunitat Valenciana, Pérez ha recalcat que l'èxit de Benidorm com a paradigma del turisme de sol i platja amb les seues 11,5 milions de pernoctacions en 2016 "no és casual", sinó fruit d'un treball sostingut en el temps per part de l'administració local i del sector empresarial.

L'alcalde ha parlat també dels reptes de futur i de les accions i estratègies de Benidorm en matèria d'innovació, tecnologia, accessibilitat i sostenibilitat.

Així, l'alcalde ha confirmat el compromís i el treball de l'Ajuntament i de la Fundació Visit Benidorm a fer de la ciutat una de les principals destinacions turístiques intel·ligents, propiciant "el progrés econòmic, social i empresarial a través de la innovació i el coneixement". Eixa gestió intel·ligent "ens permetrà ser més eficients, millorar la qualitat dels servicis i optimitzar la despesa pública", així com "ser més competitius" turísticament.

Pérez ha repassat les últimes tecnologies implantades i testades a Benidorm en matèria turística –com els 'beacons' o el wifi gratuït en les platges-, i ha destacat la tornada que genera el seu ús en forma d'informació, clau per a millorar la gestió de la destinació. Tot seguit ha recordat l'aposta de la ciutat per l'"accessibilitat universal" i els passos que s'estan donant per a "posicionar a Benidorm com la destinació turística de sol i platja més accessible d'Espanya".

Finalment, ha subratllat que la sostenibilitat de Benidorm s'evidencia no solament en el seu model urbanístic –una vegada constatat que el de la 'ciutat vertical' és el més eficaç i el que menys recursos consumix-, sinó també en el seu cicle integral de l'aigua i en les seues polítiques de protecció i promoció del medi ambient.