13 escultures viatjaran a una nova ubicació, però els cignes prolongaran la seua estada en el Passeig de Ponent
L'adeu (o quasi) a la 'Galàxia Hung' de Benidorm
"Una exposició molt especial", ha apuntat la regidora de Patrimoni Històric i Cultural, Ana Pellicer que "ja forma part de la nostra ciutat". L'impacte de les escultures de Yi és innegable. Són "les escultures més fotografiades i més exposades en xarxes socials", a pesar que van arribar a Benidorm en un moment de "mobilitat reduïda", en el més dur de la pandèmia el que va impedir que foren conegudes al principi per persones de més enllà de la ciutat o la comarca.
Durant els pitjors instants de la pandèmia, els acolorits monuments de Hung Yi van estar "donant-nos llum en el moment que més es necessitava", ha valorat Pellicer, agraint el gest de l'artista per haver ampliat la seua estada en diverses ocasions.
No obstant això, la responsable de Patrimoni Històric ha puntualitzat que els icònics cignes que són a la platja de Ponent "gaudint de les bones temperatures que tenim prolongaran la seua estada i estaran un temps encara amb nosaltres" pel que ha animat a totes les persones que ens visiten "a continuar gaudint" de la seua presència a Benidorm.
Ja ha començat el desmuntatge de les estructures en l'avinguda del Mediterrani, plaça de la Hispanitat i carrer Gambo. No obstant això, Pellicer ja ha avançat que des de l'àrea que gestiona està "ja treballant perquè siguen més les exposicions que realitzem" amb l'objectiu de convertir a Benidorm "en un gran museu a l'aire lliure".
Hung Yi
Hung Yi va nàixer a Taiwan en 1970. De formació autodidàctica, és un dels artistes més prestigiosos d'Orient. En els últims anys ha sigut molt prolífic en art urbà. L'exposició 'Galàxia Hung' s'ha pogut veure als Estats Units (San Francisco, Washington i Nova York), al Japó (Tòquio) i la Xina (Shanghái).