CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

25

13:53 PM

HORA BENIDORM

17ºC

Núvols alts

S 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'àrea d'Igualtat ha presentat esta proposta en un seminari web de 'Violències Masclistes' organitzat per la Diputació d'Alacant

La mostra anual de cartells contra la violència de gènere de l'alumnat de l'IES Pere M., exemple provincial de bona pràctica

18 febrer 2021
La mostra anual de cartells contra la violència de gènere de l'alumnat de l'IES Pere M., exemple provincial de bona pràctica...

La mostra anual de cartells contra la violència de gènere realitzada per l'alumnat de l'IES Pere M. Orts i Bosch i impulsat per les Regidories d'Igualtat i Cultura de l'Ajuntament de Benidorm ha sigut la protagonista d'un seminari web sobre 'Violències Masclistes' organitzat per la Diputació d'Alacant, com a exemple de bona pràctica per a visibilitzar i conscienciar a la població més jove sobre esta problemàtica.

En l'obertura del seminari web-taller, celebrat ahir per la vesprada i centrat en la publicitat sexista, la regidora d'Igualtat, Ángela Zaragozí, va explicar que esta mostra de cartells "és una activitat curricular realitzada pels alumnes de Batxillerat Artístic" d'este centre educatiu, l'alumnat del qual està "molt sensibilitzat amb totes les accions i projectes sobre violència que duem a terme".

Zaragozí va reafirmar el compromís de l'Ajuntament de Benidorm de "secundar i col·laborar" amb esta campanya, ja que "és necessari treballar en l'erradicació de la violència masclista tan present en la vida quotidiana" i que constituïx "una vulneració dels drets de dones i xiquetes".

Així mateix, l'edil va agrair a la Diputació Alacant i a la responsable de l'àrea provincial d'Igualtat, M. Carmen Jover, "haver inclòs a Benidorm en este projecte i campanya provincial contra les violències masclistes"; i va afirmar que des de l'Ajuntament, com a "institució més pròxima als ciutadans", cal "fomentar el principi d'igualtat perquè cale en cada persona de manera individual i així, entre tots, construir una societat igualitària i lliure de violència". Per a això, des de la Regidoria d'Igualtat, s'impulsen diferents accions al llarg de l'any, entre elles l'activitat curricular que es desplega de mans de l'IES Pere M. Orts i Bosch.

Durant l'exposició del projecte, la promotora d'Igualtat de l'Ajuntament, Marina Campos, va destacar que esta activitat permet "treballar amb un grup prioritari" com és la joventut, i possibilita "fer una intervenció comunitària" partint de la perspectiva que la població adolescent té sobre la violència de gènere. Referent a això, va incidir en què la cartelleria creada per l'alumnat és "un espill d'allò que l'adolescència creu que és la violència" i "els estereotips de gènere".

Campos va recordar que esta iniciativa "es porta desenvolupant des del curs 2017/2018" i que en este temps l'alumnat ha elaborat més d'un centenar de cartells que s'han exposat en diferents espais públics de Benidorm, i que en conjunt constituïxen "una recepta de bona pràctica per a combatre, visibilitzar i conscienciar" sobre el sexisme i la violència de gènere a través d'un suport publicitari.

Dinàmica de l'activitat en l'IES Pere M. Orts i Boch

Les persones participants sempre han sigut alumnes i alumnes de 1r i 2n curs de l'assignatura curricular de 'Cultura Audiovisual' del Batxillerat d'Arts d'este centre educatiu. Per estos tallers realitzats al llarg d'estos quatre anys han passat més de 150 alumnes i alumnes, als quals se'ls proposa una simulació del que seria un encàrrec real on han de complir uns requisits.

Abans de la realització dels cartells l'alumnat rep formació en gènere i igualtat per a tindre consciència del problema, dotant-los d'eines perquè puguen aconseguir els requisits que s'exigixen en la simulació de l'activitat i, al mateix temps, previndre comportaments en un futur.

L'alumnat treballa ja este curs en l'elaboració d'una nova remesa de cartells.