L'Ajuntament ampla el procés a la ciutadania per a elaborar el Catàleg de Proteccions que preserve els béns i espais històrics de la ciutat
Jornada participativa per a afermar la protecció del patrimoni de Benidorm

L'edifici municipal el Torrejó va acollir ahir tard una jornada centrada en el procés d'elaboració de l'inventari previ al Catàleg de Proteccions, una eina que permetrà identificar, documentar i preservar els béns i espais protegits de Benidorm.
L'acte ha comptat amb la presència de les responsables de les àrees d'Urbanisme i de Patrimoni Històric i Cultural, Lourdes Caselles i Ana Pellicer i altres membres de l'equip de govern. La sessió ha sigut conduïda per l'arquitecte municipal, Rafael Landete, i en ella han intervingut José M. Gómez Molina i Marina Perals, de l'estudi Terres, encarregat de redactar l'inventari.
Durant la jornada s'ha subratllat la importància d'este catàleg com a instrument tècnic per a conservar el llegat històric de la ciutat. Lorda Caselles ha destacat que serà un “document rigorós, tècnic, exhaustiu i realista amb el qual aprofundir en la política duta a terme per l'Ajuntament durant els últims deu anys, en els quals s'ha protegit i restaurat enclavaments com el Castell, la Torre de les Caletes, el 'Castellum' romà del Tossal de la Cala o l’Hort de Colón”.
Caselles ha fet una crida a veïns i veïnes a implicar-se activament en la confecció del catàleg “aprofundint en la memòria col·lectiva de la nostra ciutat”, per a això s'habilitarà des de l'Ajuntament i l'empresa redactora un formulari de contacte, disponible en la web municipal.
Un Catàleg de Proteccions és un document de caràcter urbanístic que identifica i protegix els elements del patrimoni cultural, històric, arquitectònic, paisatgístic o ambiental d'una ciutat i es fonamenta en la Llei d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (LOTUP).
El Catàleg de Proteccions de Benidorm inclourà no sols edificis antics o monuments, sinó també els elements significatius de l'arquitectura del segle XX que han conformat la ciutat que tots hui coneixem. En ell es pretén protegir espais públics de valor simbòlic i elements etnogràfics, culturals, ambientals, mig ambientals o paisatgístics.
Una vegada finalitzat, servirà com a base per a consolidar polítiques de conservació del patrimoni i garantir la seua preservació i ús a les generacions futures.

