CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

31

23:53 PM

HORA BENIDORM

8ºC

Cel clar

N 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

En esta iniciativa gratuïta l'alumnat s'inicia en la producció audiovisual i roda curtmetratges amb la igualtat de gènere com a tema central

Igualtat obri la inscripció per a la 5a edició de 'Documóvil', projecte dirigit a estudiants d'ESO, Batxiller i cicles formatius

28 novembre 2022
Documóvil

La Regidoria d'Igualtat ha obert la inscripció per a la 5a edició de 'Documóvil', el projecte de cinema i gènere "dirigit a estudiants de 3r de l'ESO a 2n de Batxiller i cicles formatius" i en el qual "l'alumnat participant s'inicia en la producció audiovisual, creant curtmetratges que tenen com a tema central i recurrent la igualtat de gènere", tal com ha explicat l'edil de l'àrea, Ángela Zaragozí.

L'alumnat de Benidorm interessat a participar ha d'emplenar el qüestionari disponible en https://benidorm.org/es/ayuntamiento/concejalias/igualdad/violencia-de-… abans del 20 de desembre.

Zaragozí ha assenyalat que "parlem d'un projecte consolidat i que contribuïx a sensibilitzar i conscienciar sobre igualtat de gènere, especialment entre la població més jove, a la qual donem veu i l'oportunitat d'expressar i plasmar la seua mirada sobre esta realitat i les seues arestes, entre elles la violència de gènere". "Però a més –ha agregat-, el resultat del projecte arriba al conjunt de la societat, ja que els treballs audiovisuals de 'Documóvil' s'exhibixen públicament".

Dins del projecte 'Documóvil', que és totalment gratuït per als participants, l'alumnat rep formació audiovisual i també en igualtat de gènere; uns coneixements teòrics i pràctics que posteriorment plasmen en els curtmetratges que escriuen, guionitzen i roden amb equips professionals.

L'edil ha indicat que "fins hui 'Documóvil' ha propiciat l'enregistrament i producció de 22 curtmetratges, havent-hi una evolució apreciable en l'àmbit audiovisual d'una edició a una altra, fins al qual punt semblen treballs filmats per professionals, com així ens han traslladat les persones del sector que han pogut veure'ls". "És, per tant, un projecte que també visibilitza el talent dels nostres joves", ha afegit.

Concretament, en la quarta edició, la d'este 2022, es van rodar sis històries: 'Firmado, Olivia', dirigit per Andrea Díaz Blanes i Nicole Cabeytú Attwel, 'Habite than a movie' de Claudia Roggen Mira, 'Amentia', de Nathan Marón Lupsa, 'Designio alternativo', dirigit per Wassim Atiki, 'Game Over', obra de marina Rodríguez Bou i 'Lana Roja', d'Alicia Moreno Djafer-Cherif.

Zaragozí ha incidit que "a través de 'Documóvil' l'alumnat participant no sols desenvolupa la seua creativitat, sinó que també es genera un intercanvi enriquidor d'idees i mirades, i una dinàmica col·laborativa molt interessant que fa que cada persona s'involucre en el projecte dels seus companys en l'àmbit d'interpretació, creació del guió o postproducció".

A més, "en les últimes edicions hem comprovat que el projecte també ha suscitat un interés més enllà del mateix grup de treball, ja que cada vegada són més les persones aficionades al teatre o interpretació que s'oferixen a col·laborar en els curtmetratges".

Documóvil
Audios relacionados
Corte voz 1 Angela Zaragozí
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Angela Zaragozí
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Angela Zaragozí
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Agela Zaragozí
Audio file