CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

22

11:45 AM

HORA BENIDORM

19ºC

Núvols alts

N 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

5%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Toni Pérez afirma que els treballs premiats "aprofundixen en la relació històrica de Benidorm amb tot el que té a vore amb la mar"

Els professors Francisco Amillo i Antonio Bravo reben els Premis d'Investigació d'Història Naval de la Fundació Frax i l'Ajuntament

02 juliol 2024
Premios Fundación Frax

La Fundació Frax i l'Ajuntament de Benidorm van entregar ahir els Premis d'Investigació d'Història Naval en la seua quarta edició, que van recaure en els professors Francisco Amillo i Antonio Bravo. El primer d'ells pel seu treball 'Benidorm: mar, turisme i homes de la mar. Marins de Benidorm, grans en la mar, grans en la terra', dotat amb 3.000 euros per la Fundació. Pel que fa al Premi Ajuntament de Benidorm, amb una dotació de 1.500 euros, va anar per a l'estudi titulat 'Les ordenances de l'Armada i el Consolat de la Mar en tapissos, cartes pobla i cors de Benidorm', presentat pel professor Antonio Bravo.

L'alcalde Toni Pérez i l'almirall Enrique Torres van entregar els premis en un acte que es va celebrar en la Sala d'actes de l'Ajuntament amb presència d'autoritats municipals i de l'Armada Espanyola.

Pérez va tancar l'acte destacant la "relació de la ciutat amb la mar" i va ressaltar dels premis que "incentiven la investigació" i que el fet de doblegar la dotació per a l'any que ve "permetrà atraure investigadors de fora". L'alcalde va significar a més que "estos treballs que hui es premien aprofundixen en la relació històrica de la ciutat amb tot el que té a veure amb la mar". En eixe punt va recordar que "la pesca va donar pas a homes valents que van defensar la costa i a Espanya, i que després van tindre un paper destacat en l'Armada i la marina mercant" Toni Pérez va emfatitzar que Benidorm és "una ciutat que sempre ha mirat a la mar i que l'ha tingut com a referència". Per a concloure, va animar també a la Fundació Frax "al fet que continue sent el cor que batega fort perquè no es perda la tradició marinera i que es divulgue".

Després del lliurament dels premis va tindre lloc la conferència 'Lideratge en la mar' a càrrec de l'almirall retirat Marcial Gamboa Pérez-Pardo, que clausurava la primera edició de les 'Jornades de la mar' que tindran continuïtat l'any que ve.

L'almirall va centrar la seua conferència en la filosofia imperant de potenciar la capacitat de lideratge dels components en les Forces Armades espanyoles i en particular de l'Armada. Marcial Gamboa va recordar la seua trajectòria, des del seu ingrés en l'Acadèmia Naval de Marín, i va destacar la importància de la cultura col·lectiva i el desenvolupament de sistemes de formació "per a la posada en valor del lideratge personal com a part nuclear per a entendre una moderna concepció de la competència professional del militar: responsabilitat, escolta activa, col·laboració, coratge i comunicació".

De la seua etapa com a director de l'Escola Naval va emfatitzar l'interés a "formar, il·lusionar i motivar" als futurs oficials i caps compromesos amb valors i principis, "que s'anticipen a les necessitats: autèntics líders que sàpien liderar equips per a un millor servici a Espanya".