CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

11:51 AM

HORA BENIDORM

16ºC

Núvols alts

N 30km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Paula Pérez i Sofía Fuster van inaugurar ahir l'exposició, que es podrà visitar fins al pròxim 9 de gener

El museu Boca del Calvari acull des de hui una mostra al voltant dels 50 anys de Reines i de l'escenificació de la Troballa

13 novembre 2021
Inauguración exposición 50 años de Reinas y escenificación del Hallazgo. Boca del Calvari

La inauguració va tindre lloc en la vesprada d'ahir amb la presència de les Reines Major i Infantil, Paula Pérez i Sofía Fuster, així com de l'alcalde Toni Pérez, el regidor de Festes, Jesús Carrobles, membres de la corporació municipal, el diputat nacional Agustín Almodóbar, el president de la Comissió, Batiste Rostoll, el de l'Associació de Penyes, Adrián Romero, el president de l'ACR La Barqueta, Francisco Llorens, i centenars de veïns que no van voler perdre's la cita.

La mostra s'obrirà al públic a partir de hui dissabte i serà visitable fins al 9 de gener per a facilitar que el màxim nombre de residents i turistes puguen gaudir-la.

En la inauguració, l'alcalde va destacar que l'exposició "està basada en la generositat de la gent" amb especial esment a les reines anteriors "que han deixat bona part del seu vestuari". L'exposició, va afegir Pérez, "ja forma part de la història de la ciutat".

Toni Pérez va explicar també que la irrupció de la figura de les Reines i l'escenificació de la Trobada, impulsada en aquell moment per un grup de voluntaris vinculats al teatre i la Comissió d'aquell any 1971, van suposar "un punt d'inflexió en el desenvolupament de les celebracions en Honor a la Mare de Déu del Sofratge i Sant Jaume Apòstol". A partir d'eixe moment, va agregar, les festes "es van engrandir i guanyar-vos més esplendor", fins a configurar-se en les celebracions que "coneixem i gaudim" en l'actualitat.

L'alcalde va ressaltar que des de l'Ajuntament "s'ha impulsat esta exposició amb summa manyaga i des del màxim afecte" tant a les dones que han ocupat el càrrec de Reines durant este mig segle com a l'acte que "plasma un fet històric fefaent", la troballa de la patrona, que compta amb la condició de Festa d'Interés Turístic Autonòmic.

Abans de conducta al protocol·lari tall de la cinta, l'exposició va ser beneïda pel rector de l'Església de Sant Jaume i Santa Anna, Sr. Juan Antonio González Magaña.

Per a l'exposició s'ha comptat amb la complicitat i col·laboració de l'ARC La Barqueta i les protagonistes d'estos cinquanta anys de Reines o les seues famílies. En ella es fa un recorregut per l'evolució del vestuari i attrezzo de la màxima figura de les Festes i per les dones que han ocupat este càrrec al llarg de mig segle, començant per Pepa Zaragoza Ivars, Reina en 1971, o Mari Carmen Such Ronda, que va ser la primera reina infantil en 1972. De la mateixa manera, l'exposició mostra i acosta al públic la història i evolució de l'escenificació de la Trobada de la Mare de Déu.

L'espai expositiu de l'entreplanta està dedicat a les Reines i l'altra meitat a l'escenificació de la Trobada. Una Trobada que és protagonista de la planta -1 del museu; mentre que la dedicada a les Reines ocupa la primera i segona planta.