CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

23:47 PM

HORA BENIDORM

12ºC

Poc núvol

O 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

En set cartells en castellà, valencià i anglés s'expliquen els detalls del mateix per a general coneixement

El Castell de Benidorm compta ja amb panells sobre la història de l'emplaçament

24 juny 2020
El Castell de Benidorm cuenta ya con paneles sobre la historia del emplazamiento

El Castell de Benidorm disposa de set panells explicatius que il·lustren dels detalls de la construcció i l'activitat dels seus habitants per a general coneixement dels visitants.
Esta iniciativa de la Regidoria de Patrimoni Històric, que dirigix la primera tinent d'alcalde Ana Pellicer, reivindica l'enclavament fundacional de la població i completa el treball de prospecció arqueològica, consolidació de l'estructura rocosa sobre la qual s'assentisca i remodelació urbanística del lloc.

El novembre passat es va obrir al públic després de finalitzar les obres de remodelació de l'entorn del Castell. L'actuació ha permés recuperar i reivindicar les restes de l'antic castell erigit en la segona dècada del segle XIV, que en el XVI, amb l'ús de l'artilleria, va ser transformat en fortalesa amb dos torres defensives, un fossat i la muralla, i ja en el XVIII va arribar a l'estructura definitiva, mantenint la seua organització entorn d'una plaça que seguix presidida per la seua icònica pèrgola central.

En el projecte, es va decidir deixar a la vista una porció de la roca mare de la punta del Canfali, trams del llenç exterior de la muralla original del segle XIV en Llevant i Ponent, la base de la torre este, el segon llenç defensiu de Ponent del XVI, el brocal del pou i aljub amb l'estructura d'abeurador associada, i el mur de tancament del castell cap a terra. Els panells van centrats en estos punts i expliquen els detalls més significatius d'estos, il·lustrats amb idealitzacions dels moments històrics de la vida dels habitants del castell i l'acció en el seu entorn immediat.

Com va explicar l'alcalde Toni Pérez en el seu moment, els nous elements explicatius donen major visibilitat a les restes arqueològiques i es convertixen en un instrument pedagògic sobre la història d'un dels enclavaments més visitats de Benidorm, narrant els començaments com a poble d'esta ciutat.

Els panells, en castellà, anglés i valencià narren els orígens de la ciutat, des d'este emplaçament, els detalls de l'actuació arqueològica amb plans, disposició de les torres i una maqueta de la construcció que dóna idea del lloc i les proporcions, els llenços de la muralla baixmedieval i els seus flancs, el pati central i la idealització de l'estructura superior, l'aljub (un dels dos que va haver-hi i que donat amb detalls d'inscripcions en les seues parets) i l'abeurador i, en la replaceta del Castell els detalls de la gran rosa dels vents i les fites locals i geogràfiques de cada punt cardinal i els exemplars de fauna autòctona més singulars i que compta amb una escenificació de la dura vida dels primers habitants del castell i la seua vinculació a les coses de la mar.

Els treballs arqueològics, de consolidació del promontori sobre el qual s'assentia el conjunt i la remodelació de la plaça van comptar també amb obres d'il·luminació i la ventilació mecànica forçada de les finestres xafables que mostren els elements del subsòl, culminen ara amb la instal·lació d'estos panells.

L'actuació general va suposar una inversió d'1,2 milions d'euros, dels quals 500.000 van arribar a través una subvenció de fons Feder.