CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

18:58 PM

HORA BENIDORM

9ºC

Cel clar

NO 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Els cinc curts es projectaran el 28 d'agost en el Juliol Iglesias

Documóvil, la perspectiva de gènere a través de l'objectiu dels jóvens de Benidorm

17 agost 2020
Documóvil, la perspectiva de género a través del objetivo de los jóvenes de Benidorm

Els cinc curtmetratges que conformen la segona edició de Documóvil Benidorm es podran visionar de manera gratuïta i conjunta divendres que ve, 28 d'agost, a les 21.00 hores, a l'Auditori Julio Iglesias del Parc de l'Aigüera, en una projecció col·lectiva organitzada des de la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Benidorm amb el suport del Pacte d'Estat Contra la Violència de Gènere.

'Una familia común', de Wassim Atiki; 'El final del juego', d'Irene Pérez; 'Miradas', de Denisa Chereches; 'Nuestros límites', de Cristina Vázquez; i 'Una habitación propia' de Natalia López, són els títols d'estos films, rodats en format cinematogràfic que s'exhibiran per primera vegada a Benidorm per a passar, a continuació, als circuits de distribució nacional i internacional.

"Documóvil són –ha dit la regidora d'Igualtat, Ángela Zaragozí– tallers i cursos audiovisuals que, a través de la creació audiovisual, prevenen de les relacions desiguals entre jóvens estudiants dels centres de secundària". Una iniciativa que "promou les relacions interpersonals basades en la igualtat i conviden a l'alumnat a reflexionar sobre les desigualtats de la societat".

Els tallers "desenvolupen la formació en matèria de gènere, en igualtat, en la prevenció de la violència masclista i potència la creativitat i la inquietud". Per a això, des de la Regidoria d'Igualtat s'ha animat a l'alumnat dels centres de Secundària de Benidorm, a configurar grups de treball, "l'origen" de les històries", aclarix Zaragozí, que podran visionar-se en Documóvil.

L'experiència permet "que l'alumnat siga capaç de treballar tot el procés creatiu: la idea primigènia, el guió, la preproducció, la filmació i el muntatge final". Cada curtmetratge "aprofundix en una realitat" que "es projecta per a aprofundir en la prevenció de la violència de gènere des de la perspectiva juvenil". Per a això "és essencial –ha subratllat Zaragozí– que l'alumnat treballe des de la seua mateixa perspectiva, des de les seues vivències i amb el seu mateix llenguatge". A més," la metodologia del treball, mitjançant tallers en grup, aconseguix que siguen part activa del projecte des del principi". És, aclarix, "una acció transversal en la qual se sensibilitza en igualtat a través de la reflexió en grup i que arriba al gran públic a través de la pantalla".

La filmació dels curtmetratges s'ha realitzat sota els "estàndards de qualitat cinematogràfica", ha precisat José Vidal, responsable de la coordinació tècnica de Documóvil. Vidal, doctor en Antropologia, periodista i realitzador audiovisual, matisa que s'han utilitzat "cambres Blackmagic Pocket Cinema 4k" i s'ha editat amb computadores i programes professionals Davinci Resolve". Els jóvens, a més, han disposat d'estabilitzadors d'imatge, travelin, trípodes, equips de so i il·luminació professionals.