La fisonomia de la ciutat la convertix en el 'Urban Lab' perfecte per a testar les operacions de transport de mercaderies
Benidorm reafirma la seua aposta per la tecnologia i innovació i és referent en la integració dels drons en l'entorn urbà
Benidorm ha sigut hui escenari d'una nova demostració del vol de drons per a la seua integració en l'entorn urbà, unes proves que s'emmarquen en el projecte europeu Delorean, la fi del qual és establir les bases per a una mobilitat aèria urbana més ecològica, segura i intel·ligent mitjançant l'ús de drons.
En esta jornada, en la qual s'han realitzat alguns vols, ha tingut lloc també una explicació tècnica en la qual s'han detallat detalls del programa Delorean a càrrec del coordinador d'este, Santiago Soley, director general de l'empresa Pildo Labs.
El regidor de Seguretat Ciutadana, Lorenzo Martínez, ha afirmat al final de la mateixa que "Benidorm demostra una vegada més que som pioners i estem a l'avantguarda de la tecnologia". L'edil ha assegurat que "en un termini curt de temps valorarem el que estem fent, no sols en l'aposta ferma per l'ús de drons en la policia local, sinó ara per la integració d'estes aeronaus en l'entorn urbà". Un programa que va de bracet de la Universitat Politècnica de València "i amb socis molt importants".
Així, el projecte Delorean de l'Agència de la Unió Europea per al Programa Espacial (EUSPA) compta amb finançament de la Unió Europea i va arribar a Benidorm de la mà de la Universitat Politècnica de València. En ell participen destacades institucions com el Centre Avançat de Tecnologies Aeroespacials (CATEC) i les empreses Airbus, Correos, Geonumerics, Bauhaus Luftfahrt, i Pildo Labs. Benidorm, al seu torn, és present també com a soci a través de la Unitat Aèria de la Policia Local.
Martínez ha posat de manifest que tots els tècnics i responsables del programa han certificat que Benidorm "és el lloc ideal per a testar i constituir-se en el perfecte 'Urban Lab' per a desenvolupar esta tecnologia" i ha avançat que "a partir d'ara arribaran nous projectes per a continuar evolucionant estes noves tecnologies". Un laboratori urbà que estos dies s'ha establit en l'avinguda de Bèlgica.
En esta fase s'ha provat el comportament de les millores implementades en el sistema Galileu a partir d'aqueixos vols inicials, millores orientades a garantir que els drons puguen volar de manera totalment segura.
Fins al moment, els resultats obtinguts són "molt bons" i amb la nova legislació aprovada el mes passat "ja es permeten operacions en entorns urbans", per la qual cosa "només cal dotar i garantir la seguretat d'aqueixes operacions, alguna cosa que la tecnologia ja permet". No obstant això, la introducció dels vols de drons per a transport de mercaderies o persones "es realitzarà primer en entorns no urbans i a poc a poc s'anirà introduint en entorns urbans".
Santiago Soley, de Pildo Labs, per la seua part ha detallat que el fet estos dies a Benidorm tenia com a fi "provar com la tecnologia de navegació per satèl·lit pot donar una solució eficaç per a la integració de la navegació de drons en entorns urbans" i ha incidit que Benidorm és "el lloc ideal" a causa de l''skyline' "que representa a moltes grans ciutats".
Soley ha posat l'accent en el fet que la tecnologia necessària "ja està disponible i provada" i ha indicat que "es preveu que en 2024 a París ja hi haja taxis aeris per a persones en els Jocs Olímpics". També s'està avançant, en col·laboració amb Airbus, en la possibilitat de realitzar transport de passatgers "com per exemple traslladar passatgers a l'aeroport des de Benidorm en un període molt curt de temps".