CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

22

15:50 PM

HORA BENIDORM

17ºC

Intervals de núvols con lluvia escasa

N 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

70%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Toni Pérez: «Viure la festa és celebrar la vida»

Benidorm ofrena a la Mare de Déu del Sofratge

13 novembre 2022
Ofrenda de flores a la Mare de Déu del Sofratge.
Ofrenda de flores a la Mare de Déu del Sofratge.

Ahir a la nit, en el qual ha sigut el més multitudinari acte fins al moment de les Festes Majors Patronals 2022, les reines Major i Infantil, Aila Merenciano i Chloé D'Hebboudt, van encapçalar la tradicional romeria i posterior ofrena de flors en honor a la patrona de Benidorm, la Mare de Déu del Sofratge.

La desfilada es va iniciar al Parc d'Elx i va prosseguir pel Passeig de la Carretera, Albereda, carrer Major i va finalitzar en la plaça de Sant Jaume. Conformaven la comitiva, el Banderer, Cristóbal Ronda, i família; la pregonera, Ángela Barceló, penyes associades i no, majorals d'honor, majorals i majorales, 'La*Barqueta, i representants dels col·lectius festers, cases regionals.

Després del recorregut, una molt emocionada Chloé D'Hebboudt va llegir un poema en honor a la patrona, escrita per Vicenta Pérez Baiona, 'Cuqui', i Aila Merenciano es va dirigir a tot el poble de Benidorm per a desitjar-los les millors festes, dirigint-se especialment als més joves. La reina es va referir també a la seua companya de regnat infantil, de qui va dir "el seu somriure" ha sabut transmetre il·lusió "honor que recordaré la resta de la meua vida".

Seguidament, va tindre lloc la lectura del Pregó Oficial de les Festes Majors Patronals 2022, a càrrec de l'expolítica i empresària, Ángela Barceló. La pregonera va rememorar haver sigut reina a Benidorm cinquanta anys arrere en "unes festes sense penyes en les quals tot era més senzill". Barceló va destacar d'aquell any l'emoció que va viure en acompanyar en processó "a la Verge i a Sant Jaume i en la missa de difunts", així com la recuperació de la indumentària regional.

Barceló va reivindicar l'aposta de la comissió d'aquell any per la dona. "Van creure –va dir– que la dona havia de ser la protagonista de les festes, la qual cosa és garantia que les festes del nostre poble tinguen continuïtat en el temps". La pregonera també va reivindicar el paper de la Mare de Déu, recordant primera trobada amb la Mare de Déu dels Desemparats a València de 1948.

A continuació, Toni Pérez va imposar la Medalla d'Or de la ciutat, després de la qual cosa es va dirigir als assistents, a través de la imatge de la patrona present en l'escenari, declarant "sentir-nos afortunats" per tindre com a reines a Chloé i Aila en "les festes més esperades", després de la llarga pandèmia. Espera que, va assentir l'alcalde, "ha valgut la pena".

Toni Pérez va recordar que es complixen 282 anys de la Troballa de la patrona entre les cendres d'un vaixell i va confessar als assistents el seu desig de "posar-nos en disposició de donar-li gràcies a ella" al costat del de tindre "unes excel·lents Festes Majors Patronals". Pérez va finalitzar la seua intervenció recordant que Benidorm és una ciutat "plena d'activitat en la qual viure la festa és celebrar la vida".

Després de les paraules de l'alcalde, l'acte es va acomiadar amb un castell de focs artificials des de la plaça de la Senyoria, disparat per la pirotècnia de Ricardo Caballer, Ricasa.