CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

19:13 PM

HORA BENIDORM

9ºC

Cel clar

NO 5km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El projecte Resiliència implica a tots els servicis públics, d'emergències i concessionàries

Benidorm i Dinapsis col·laboren en un projecte que permet prevenir i resoldre incidències que afecten el funcionament de la ciutat

18 abril 2018
Benidorm y Dinapsis colaboran en un proyecto que permite prevenir y resolver incidencias que afecten al funcionamiento de la ciudad

L'Ajuntament de Benidorm i Centre Dinapsis Operation & Lab estan col·laborant en un projecte de Resiliència Urbana que permetrà previndre i resoldre de forma més ràpida i eficaç qualsevol incidència que afecte el normal funcionament de la ciutat. Este projecte està tutelat per Dinapsis i en ell han participat l'Ajuntament i totes les concessionàries municipals, segons ha explicat l'alcalde, Toni Pérez, qui ha presentat les línies mestres d'esta iniciativa al costat dels regidors de Seguretat Ciutadana i Aigua, Lorenzo Martínez i José Ramón González de Zárate; el director territorial d'Hidraqua en la província d'Alacant, Miguel Ángel Benito; i el director del centre tecnològic Dinapsis, Jorge Ballesta.

L'alcalde ha significat que este projecte és "molt potent" i "ens posiciona un esglaó més per sobre de ciutats de la nostra grandària i fins i tot d'algunes amb més població i servicis" en matèria de "governança". Una governança, ha assegurat, que és "un eix fonamental dins del nostre objectiu de convertir-nos en la primera destinació turística intel·ligent certificat del món".

Este projecte de Resiliència servirà per a "avançar-nos a les conseqüències de les crisis" com puguen ser "interrupcions de subministraments o qüestions que afecten la mobilitat", i sobretot "a prevenir-les i atendre-les". A partir d'este document, l'Ajuntament podrà procedir a "la millora i actualització del nostre Pla d'Emergències", i en una fase més avançada a convertir el centre Dinapsis "en un lloc avançat per a l'emergència en el qual estiguem connectats tots els actors que tenim alguna cosa a fer davant una crisi, siga de la grandària que siga". O cosa que és el mateix, que Dinapsis opere com un Centre de Gestió en temps real.

El responsable d'Hidraqua ha explicat que des de Dinapsis "hem volgut aprofitar el coneixement que tenim en matèria d'aigua i traslladar-ho a altres solucions de ciutat que foren intel·ligents", per a aparcar així les respostes "improvisades" davant eventualitats que afecten el trànsit, l'electricitat, la seguretat, les platges, etcètera. Del projecte de Resiliència Urbana eixiran, a més, les "prioritats d'inversió per al futur" i "com optimitzar-les".

El projecte de Resiliència ha finalitzat la fase de Diagnosi, que ha servit per a constatar la interdependència dels diferents servicis. En esta fase s'han plantejat situacions de crisis sobrevingudes o d'incidències en els servicis públics; i s'ha estudiat com afecten eixes circumstàncies al funcionament de la ciutat i als diferents servicis. Entre els casos estudiats estan les conseqüències i solucions a aplicar per a garantir la prestació dels servicis bàsics davant, per exemple, un eventual trencament de la xarxa d'aigua o una vaga de gasolineres.

D'eixa Diagnosi, ha explicat Ballesta, "eixiran uns plans d'acció" que marcaran a tots els agents implicats com ha d'actuar cadascun d'ells davant eixes situacions; i també unes propostes de millora per a prevenir eixos impactes. Tot açò gestionat i coordinat des "d'un entorn virtual viu".