CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

22

22:35 PM

HORA BENIDORM

16ºC

Núvol con lluvia escasa

N 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

55%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Usuaris i famílies demanen plans individualitzats d'atenció i mesures perquè la pobresa "no siga un factor de risc"

Benidorm commemora el Dia Mundial de la Salut Mental amb la lectura d'un manifest en el Saló d'Actes

08 octubre 2021
Salud Mental

El Saló d'Actes de l'Ajuntament de Benidorm ha acollit un any més la commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebrarà diumenge que ve 10 d'octubre, amb un acte en el qual han participat usuaris dels serveis de Salut Mental, familiars i representants de la corporació municipal encapçalats per la primera tinenta d'alcalde, Ana Pellicer, i la regidora de Benestar Social, Ángela Llorca.

L'acte l'ha presentat José María Zahonero, presidenta de l'Associació de Familiars de/i Malalts Mentals de la Marina Baixa (AFEM), que ha donat pas a la lectura d'un manifest a càrrec de Mercedes Tamarit, membre de la junta directiva de l'associació.

En el manifest s'ha defensat la salut mental com un atribut "universal i necessari", però la "despersonalització de la societat i l'escassetat d'oportunitats han propiciat que la imatge dominant siga la desigualtat". Per això, el col·lectiu ha reclamat "plans individualitzats d'atenció" i han instat els poders polítics al "diàleg per a conéixer les nostres necessitats" al mateix temps que reclamar "que la pobresa no siga un factor de risc".

El manifest ha reclamat una "inversió conseqüent" de manera que el dret de la salut mental "no depenga del lloc de residència". També s'ha advocat per fer front a la "discriminació" de les dones amb problemes de salut mental "amb protocols específics d'atenció".

Entre altres reclamacions, el col·lectiu aposta per introduir l'educació emocional entre les activitats escolars i per "superar la barrera de la desigualtat laboral" amb l'aplicació de "mesures d'estímul".

L'acte ha continuat amb una conferència del doctor Alberto Gadea, cap de la Unitat de Psiquiatria de l'Hospital Comarcal de la Marina Baixa) amb el títol "Salut mental: Objectiva ocupació", la projecció d'un vídeo sobre la salut mental a la Marina Baixa i ha finalitzat amb un recital líric de violí a càrrec d'Esperanza Verdecia.