Les noves parcel·les estan situades en un terreny municipal al costat del centre 'Pepita Esperanza Llinares Llorca' de la Cala
Benidorm adjudica un hort urbà a totes les persones i entitats que el van sol·licitar
Totes les persones i entitats que van sol·licitar un dels nous horts urbans creats per la Regidoria de Medi Ambient al costat del centre 'Pepita Esperanza Llinares Llorca', en La Cala, disposaran de parcel·la. Així ho ha anunciat hui la regidora de l'àrea, Mónica Gómez, que ha explicat que finalment s'han habilitat 52 horts, "tants com sol·licituds s'han rebut". Gómez ha detallat que "al principi hi havia més sol·licituds que parcel·les, però veient que eren poques les persones que s'anaven a quedar sense hort, hem reestructurat el terreny per a poder atendre totes les peticions". Concretament, durant el període de sol·licitud, que va estar obert durant tot el mes de setembre, "es van rebre un total de 52 peticions: 46 per part de particulars i 6 per part d'associacions".
D'estes sis últimes, "una és d'una associació veïnal i les altres cinc corresponen a entitats socials que tenen la seua seu en el centre 'Pepita Esperanza Llinares Llorca' i que han cursat la seua petició a través de la Regidoria de Benestar Social". Es tracta d'AFA Marina Baixa (Associació de Familiars, Malalts i Col·laboradors d'Alzheimer), AFEM (Associació de Familiars i Malalts Mentals de la Marina Baixa), Asofiben (Associació de Fibromiàlgia de Benidorm), Asmibe (Associació de Minusvàlids de Benidorm) i Apesobe (Associació de Persones Sordes de Benidorm).
Els 46 beneficiaris particulars disposaran de parcel·les senzilles, de 10 i 12 metres quadrats; i mentre que a les entitats socials i veïnals se'ls assignaran 6 parcel·les dobles. L'assignació de parcel·les es farà mitjançant sorteig i es comunicarà als beneficiaris.
La regidora de Medi Ambient ha informat que les persones i entitats beneficiàries "rebran una sessió formativa a càrrec de l'enginyer agrònom municipal sobre agricultura ecològica, que se celebrarà el 10 de desembre a les 17.00 hores en la Sala d'actes de l'Ajuntament". En esta xarrada, ha detallat, "se'ls explicarà quina és la filosofia dels horts urbans, principis bàsics de l'agricultura ecològica –com la no utilització de productes fitosanitaris de síntesis-, i les nocions fonamentals perquè el cultiu que realitzen en estes parcel·les s'assemble el màxim possible al tradicional de la zona".
L'edil ha destacat que en estos horts "s'ha instal·lat un sistema per a evitar les pèrdues d'aigua, i s'ha configurat un espai urbà amb zones d'ombra i sendes d'alber, recuperant així una parcel·la municipal que estava en desús i que no presentava una imatge òptima".
D'altra banda, ha comentat que "en esta segona fase d'horts urbans s'ha constatat que cada vegada hi ha més gent jove interessada en esta iniciativa i a poder disposar d'un espai en el qual desenvolupar l'agricultura ecològica i per a autoconsum". Referent a això ha recordat que per a ser beneficiari d'un hort urbà calia estar empadronat a Benidorm amb antiguitat mínima d'un any o ser una associació inscrita en el Registre d'Associacions de l'Ajuntament; i estar capacitat físicament per al treball agrícola. Dins d'estos requisits, tenien preferència les persones jubilades, desocupades o amb diversitat funcional.
Amb estos 52 nous horts, Benidorm disposa ja de 74 parcel·les repartides entre La Cala i el carrer Itàlia.