CIUTADÀ

EL TEMPS A BENIDORM ARA

16

02:20 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Un treball del professor Francisco Amillo s'alça amb el primer premi en esta quarta edició, mentre que Antonio Bravo aconseguix el guardó a l'estudi relacionat amb Benidorm

Ajuntament i Fundació Frax convoquen el 5é Premi d'Investigació d'Història Naval, que duplica la seua quantia fins als 6.000 euros

01 juliol 2024
Presentación de la quinta edición del premio

L'Ajuntament de Benidorm i la Fundació Frax han convocat la cinquena edició del Premi d'Investigació d'Història Naval 'Miquel Llinares Barceló', que de cara a 2025 duplicarà la seua dotació fins a aconseguir els 6.000 euros, al qual se sumen els 1.500 euros que concedix el Consistori. Així ho han anunciat este dilluns en roda de premsa l'alcalde de la ciutat, Toni Pérez, i el president de la Fundació Frax, Matías Pérez Such, en una roda de premsa en la qual han donat a conéixer el nom dels premiats en l'actual edició.

En esta compareixença també han participat, entre altres, el vicealmirall Enrique Torres Piñeyro, director de l'Institut d'Història i Cultura Naval; el capità de navili Juan Escrigas Rodríguez, director del Museu Naval; el capità de navili i comandant Naval d'Alacant, Joaquín Vergara Jiménez; el tinent de navili benidormer Francisco Zaragoza Ivars; Jaime Llinares Fuster, patró de la Fundació Frax i fill de Miquel Llinares; i Eusebi Chiner, també benidormers i guanyador de la primera edició del premi. Tots ells han format part del jurat que ha dictaminat esta quarta edició del 'Miquel Llinares Barceló' al costat dels edils de Presidència, Cultura i Patrimoni Històric i Cultural de l'Ajuntament de Benidorm, Juan Díaz, Jaime Jesús Pérez i Ana Pellicer, respectivament.

Toni Pérez ha explicat que des de la primera edició l'Ajuntament ha participat activament d'este premi per "l'extraordinària rellevància de la història marítima i naval de la ciutat i de la província d'Alacant", que requerix iniciatives com esta, orientada a "la seua recuperació, salvaguarda i divulgació" com a "part fonamental de la nostra història". "Benidorm és una ciutat que sempre ha mirat a la mar", ha reiterat el primer edil, per a també incidir que estos treballs de recerca "retornen a l'actualitat i projecten cap al futur" una part de la història "que ens fa singulars i ens representa", com és la gran vinculació de Benidorm amb l'Armada i amb la mar.

Al costat de l'anunci de la cinquena edició del Premi 'Miquel Llinares Barceló' hui mateix s'ha resolt el guanyador de la quarta convocatòria del guardó, que s'entregarà esta vesprada en la sala d'actes de l'Ajuntament a partir de les 20.30 hores i que es completarà amb l'última de les conferències de les 'I Jornades de la Mar' organitzades per la Fundació Frax, que porta per títol 'Lideratge en la mar' i que serà oferida pel vicealmirall Marcial Gamboa Pérez-Pardo.

Tal com ha traslladat l'alcalde, en una reunió celebrada este mateix matí, el jurat de la quarta edició del premi ha decidit reconéixer amb el Premi 'Miquel Llinares Barceló' el treball 'Benidorm: mar, turisme i homes de la mar. Marins de Benidorm, grans en la mar, grans en la terra', presentat pel professor Francisco Amillo Alegre, dotat amb 3.000 euros. Pel que fa al Premi Ajuntament de Benidorm, amb una dotació de 1.500 euros, este ha anat a parar a l'estudi titulat 'Les ordenances de l'Armada i el Consolat de la Mar en tapissos, cartes pobla i cors de Benidorm', presentat pel professor Antonio Bravo.

El president de la Fundació Frax, Matías Pérez Such, ha destacat que es tracta de dos treballs "extensos i que han necessitat una investigació i una elaboració llarga i costosa" i ha anunciat que de cara al pròxim any, coincidint amb la cinquena edició, a més d'incrementar la dotació econòmica "s'editarà un tom amb la recopilació dels treballs premiats en estes cinc edicions" perquè puguen ser "difosos i estudiats" en centres educatius, biblioteques i altres espais d'estudi. Així mateix, Pérez Such ha assenyalat que, a partir d'esta cinquena edició, "s'editaran en format lliure les successives investigacions premiades", la qual cosa unit a l'increment del premi fins als 6.000 euros –o 7.500 si el treball obté també el premi de l'Ajuntament– "el farà molt més atractiu perquè puguen presentar-se investigadors no sols de la província d'Alacant, sinó també d'altres punts d'Espanya".

Actes d'homenatge

Per part seua, el vicealmirall i director de l'Institut d'Història i Cultura Naval, Enrique Torres Piñeyro, ha agraït la labor d'iniciatives com esta mena de premis per "llegar a futures generacions el coneixement de la nostra història naval", així com el "suport de l'Ajuntament i de la ciutat de Benidorm" en tot i quan té a veure amb l'Armada.

Mostra d'esta gran vinculació entre ambdues són els actes d'homenatge que tindran lloc demà a la ciutat, en els quals es retrà homenatge als caiguts en la mar i a l'Arma Submarina, a partir de les 10.30 hores, en la plaça de la Senyoria. L'alcalde ha convidat a tots els benidormers a unir-se als representants de l'Armada que es desplaçaran fins a la ciutat i a participar-hi.