EL TEMPS A BENIDORM ARA

26

04:31 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'alcalde Toni Pérez anuncia la incorporació de l'Ajuntament a la convocatòria i la dotació d'un premi especial al millor treball sobre Benidorm

Convocat el 2n Premi "Miquel Llinares Barceló" d'investigació històrica naval

24 juliol 2019
Convocado el 2º Premio “Miquel Llinares Barceló” de investigación histórica naval.

Este matí s'han presentat les bases de la convocatòria del 2n Premi "Miquel Llinares Barceló" d'investigació històrica naval que organitza la Fundació Cultural Frax i al qual en esta edició se suma l'Ajuntament de Benidorm creant un premi especial centrat en Benidorm i que comptarà amb una dotació de mil cinc-cents euros que podran sumar-se, de donar-se les condicions de la convocatòria, al premi de dos mil cinc-cents euros que atorga la fundació.

En l'acte de presentació l'alcalde Toni Pérez va estar acompanyat pel president de la Fundació Frax, Matías Pérez Such i l'almirall Rodríguez Garat, director de l'Institut d'Història i Cultura Naval que se suma a l'esdeveniment i que s'integrarà en el Jurat del premi. Van assistir a l'acte Jaume Llinares Fuster, fill de l'erudit local que dóna nom al premi, patrons de la Fundació i l'alferes de Navili Francisco Zaragoza Ivars.

Toni Pérez va assenyalar el passat de Benidorm lligat al mar, com ara amb el turisme a través de les platges, i la posada en valor de la història que proposa la Fundació Frax amb este premi "que té a Benidorm en el seu nord; un Benidorm que viu de cara al mar".

Fonamental és, va assenyalar l'alcalde, que fins a "la nostra patrona, la Verge del Sofratge, lluïx la Medalla al Mèrit Naval i el fa amb orgull en nom de tots els benidormers".

Va destacar Toni Pérez la figura de Miquel Llinares Barceló; les seues investigacions "han servit per a donar forma i contingut a desenes de llibres i tesis". Gràcies a ell, va indicar l'alcalde, "coneixem amb detall els noms dels capitans de Benidorm, fins a cent cinquanta, o el nombre de bucs de la Companyia Transatlàntica que van capitanejar: 17 dels 38 allistats en els segles XIX i XX". Va elogiar el treball premiat en l'anterior edició, del metge i investigador local Eusebi Chiner, sobre els pràctics de ports de Benidorm i la Societat Espanyola de Salvament de Nàufrags i va alliçonar als investigadors a participar en esta segona edició del premi.

El president de la Fundació Frax, Matías Pérez Such va exposar les bases i va marcar els temps: la data límit de lliurament de treballs serà el 31 de maig de 2020. El jurat desenvoluparà la seua lectura i valoració el mes de juny i entorn de la festivitat de la Verge del Carme s'anunciarà la decisió i s'entregarà el premi.

L'almirall Rodríguez Garat va agrair la invitació a l'Armada "per a la qual és un honor anar de la mà de Benidorm i de la Fundació Frax" i va recalcar que "la Història ens dóna suport per a aconseguir el futur".