Ajuntament i professorat consensuen les entrades als centres escolars dels Tolls

Als matins es concentren més de 1.000 escolars més els seus acompanyants
0
0
Punt informatiu de la Setmana Europea de la Mobilitat en l'avinguda Municipi este matí.
Punt informatiu de la Setmana Europea de la Mobilitat en l'avinguda Municipi este matí.

La utilització de l'aparcament dissuasiu del carrer Itàlia permetrà un accés més fluid i segur

Les activitats amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat continuen hui a Benidorm amb la celebració d'una jornada dedicada als recorreguts segurs en educació i a les àrees per als vianants.

A primera hora del matí, just abans de l'obertura dels centres escolars, el regidor de Mobilitat, José Ramón González de Zárate i la responsable de l'àrea d'Educació, Maite Moreno, s'han reunit amb les direccions i professorat dels Centres d'Educació d'Infantil i Primària (CEIP) Els Tolls i Puig Campana, i amb els de l'Escola d'Educació Infantil Municipal Les Fontanelles. Tres centres que donen servici al popular barri dels Tolls i que reunixen milers de persones en les hores punta d'eixida i entrada dels estudiants als seus llocs d'estudi.

"És una zona –ha dit González de Zárate- en la qual tenim doble fila i s'acumulen els cotxes a les entrades i eixides del col·legi". Entre els tres centres cursen els seus estudis "més de 1.000 alumnes". Donada la gran acumulació en hora punta, l'Ajuntament ha consensuat amb la comunitat educativa la modificació del trànsit rodat que afectarà les avingudes de Bèlgica i Municipi.

González de Zárate ha avançat que "es tallarà" el trànsit en *Municipi perquè l'entrada i eixida s'efectue des dels estacionaments dissuasius que va construir l'Ajuntament al carrer Itàlia. Per a això, s'han obert noves portes en les tanques posteriors dels recintes escolars i s'han delimitat zones amb formigó. A més, abans de desembre s'asfaltarà part dels estacionaments i s'ampliaran les voreres, tot això per a "donar seguretat a la zona" però, per damunt de tot, a "els xiquets que van caminant" i racionalitzant i ordenant als que acudixen en vehicles particulars.

Punt informatiu al Parc d'Elx

En un altre ordre de coses, este migdia s'ha situat un punt informatiu de la Setmana Europea de la Mobilitat en la zona residencial del Parc d'Elx. La iniciativa té per objectiu donar a conéixer a la ciutadania les característiques d'este tipus de vies en les quals el vianant sempre té la preferència.