EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

04:35 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

'Història de Benidorm' es presenta este dijous i s'estructura en temàtiques per a facilitar la lectura dels escrits del qual fora Cronista Oficial de la ciutat

Un llibre compila uns 40 articles escrits per Pere Maria Orts i Bosch en les revistes de Festes Patronals entre 1967 i 2013

24 gener 2023
Libro. Pere Mª Orts

Durant més de quatre dècades, Pere Maria Orts i Bosch va ser assidu col·laborador de les revistes oficials de les Festes Majors Patronals, en les quals va publicar al voltant de 40 articles, sobretot de temàtica històrica. Per a facilitar la lectura de tots estos articles, s'ha editat el llibre 'Història de Benidorm', que compila tots els escrits publicats entre 1967 i 2013 en les revistes de festes i que porten la signatura de l'erudit, que des de 1985 va ser Cronista Oficial de Benidorm.

L'obra, publicada per l'editor Vicente Sanjuán i prologada per Vicente Ibáñez –nebot de Pere Maria– i pel professor Paco Amillo, es presenta este dijous, 26 de gener, a les 19.00 hores en la Sala d'actes de l'ajuntament.

'Història de Benidorm' s'ha estructurat per temàtiques per a així facilitar la lectura i organització de l'obra i manté la llengua original en la qual Pere Maria Orts i Bosch va escriure cada text. A més, s'ha inclòs un llistat dels articles per ordre cronològic, una introducció del professor Amillo a cadascun dels textos i actualitzacions d'aquelles qüestions en les quals investigació històrica posterior ha il·luminat noves dades.

Al marge dels articles recopilats en esta obra, Pere Maria Orts i Bosch va escriure dos obres fonamentals per a la història de Benidorm. D'un costat, en 1965 va publicar 'Una imatge de la Verge de Benidorm', en el qual va narrar i va documentar l'arribada de la patrona en 1740; i d'un altre, onze anys després, veia la llum la Carta de Poblament de 1325.