EL TEMPS A BENIDORM ARA

29

11:04 AM

HORA BENIDORM

18ºC

Poc núvol

SO 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Toni Pérez rep a una delegació cubana interessada el model desenvolupat per Benidorm, "el model més eficaç"

L'experiència DTI Benidorm serà implantada en Varadero (Cuba)

24 gener 2023
Toni Pérez, alcalde de Benidorm y la delegación cubana.

Cuba aspira a ser la primera DTI certificada del Carib seguint la norma SEGITTUR i l'experiència reeixida de Benidorm.

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha rebut este matí en Alcaldia a una delegació institucional cubana, presidida per Ramón Pomés, director de desenvolupament de Cubanacan, interessada en l'experiència DTI Benidorm per a la seua implantació en les principals destinacions de l'illa, inicialment en Varadero.

Per a la representació cubana, "Benidorm és el millor laboratori; un cas d'èxit" que busquen emular en la seua transició a la DTI, confirmant Pomés que "Cuba aspira a ser la primera DTI certificada del Carib", per al que seguixen el procés de normalització implantat per SEGITTUR i l'experiència d'èxit de Benidorm. La Corporació de Turisme i Comerç Internacional de Cuba, Cubanacan, és l'encarregada de promoure, comercialitzar i operar instal·lacions hoteleres a l'illa; compta amb 389 instal·lacions hoteleres.

Toni Pérez ha mostrat la seua satisfacció per "haver triat Benidorm com a model" atés que el procés dut a terme a Benidorm "ha sigut un treball molt elaborat en el qual des del primer moment es va dissenyar per a ser escalable: tot el que poguérem fer havia de ser escalable i servir per a altres destinacions".

Han acompanyat a l'alcalde de Benidorm en la reunió i han sigut amfitriones en la sessió de treball posterior en la Smart Office de Benidorm la directora de Visit Benidorm, Leire Bilbao, i la directora d'Intel·ligència Turística, Celia Romero.

Integraven la delegació cubana el director de Tecnologia i Sistemes del Ministeri de Turisme de Cuba, Pavel Pavó, el director de l'empresa de desenvolupament de programari Guajiritos SRL, Miguel Méndez, i Evelio González, director general de l'Empresa de Servicis Informàtics GET.

Pomés ha destacat l'interés pel capítol turístic de l'illa del Carib, per als quals l'experiència de Benidorm, turisme de Sol i Platges, és considerada fonamental en este repte que escometen on l'aspiració illenca "és tornar al ritme de 2019, més que als números" al temps busquen "innovar en la línia que està seguint Benidorm, el model més eficaç".

La delegació cubana ha sol·licitat a l'alcalde Toni Pérez desenvolupar una col·laboració extraordinària de Benidorm "intercanviant experiències" que contemple "des de formació de personal en la Smart Office" com "l'evangelització en el desenvolupament DTI", participant amb la Universitat de Matances en jornades formativa en la mateixa illa en considerar que "l'experiència de Benidorm ens és bàsica!". Pomés considera determinant per a plantejar esta col·laboració que "a Cuba, on el 67,6% és turisme de sol i platges, s'admira com Benidorm ha canalitzat la competitivitat en Intel·ligència Turística".

Toni Pérez a destacat l'"interés a explorar les propostes cubanes" i la importància de la Smart Office "en els processos de superació de la pandèmia i la gestió d'ajudes i captació de fons". Al mateix temps, va insistir Pérez, "la gestió i anàlisi de la dada per a determinar accions de governança i l'encreuament d'informació i compartició de dades per als processos de gestió de la destinació turística".