EL TEMPS A BENIDORM ARA

01

06:45 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Enguany ja són sis dones assassinades per les seues parelles o exparelles, xifra que ascendix fins a 1.188 des de l'any 2003

Benidorm guarda un minut de silenci en repulsa per les tres últimes víctimes de la violència masclista a Lleida i Valladolid

24 gener 2023
Minuto de silencio en el Ayuntamiento de Benidorm.

L'Ajuntament de Benidorm ha mostrat hui la seua repulsa i condemna pels últims crims per violència masclista ocorreguts a Lleida i Valladolid, en els quals van ser assassinades dos dones i una menor d'edat, amb una concentració silenciosa en la plaça de S. M. els Reis d'Espanya. Al capdavant de la concentració silenciosa ha estat la primera tinent d'alcalde, Ana Pellicer, i la regidora d'Igualtat, Ángela Zaragozí, al costat de membres de la corporació municipal.

El primer assassinat va tindre lloc a Lleida on una dona de trenta-huit anys va ser assassinada per la seua parella, de quaranta-quatre anys, el passat 18 de gener. La víctima tenia cinc fills menors d'una altra relació i no existien denúncies prèvies per violència de gènere contra ell.

Les altres dos víctimes van ser assassinades a Valladolid ahir dia 23 de gener. Una dona de quaranta-cinc anys i la seua filla de huit anys van ser assassinades per la parella de la mare, de quaranta-quatre anys, qui posteriorment va intentar suïcidar-se. Tampoc en este cas existien denúncies prèvies contra l'agressor.

Amb la confirmació d'estos tres casos el nombre de dones assassinades per violència masclista a Espanya puja a sis enguany i a 1.188 des de 2003, any en què hi ha registres. El nombre de menors d'edat orfes/as per violència de gènere a Espanya ascendix ja a 11 enguany i a 388 des de 2013. Igualment, el nombre de menors assassinats/as per violència de gènere a Espanya és d'un enguany i 49 des de 2013.

La Regidoria d'Igualtat reitera el seu compromís amb la dona i la seua aposta per l'erradicació de la violència contra elles. Per això posa a la disposició dels qui ho necessiten els seus servicis municipals i recorda la conveniència de l'ús del telèfon gratuït contra la violència masclista, el 016, que atén en 52 idiomes els 365 dies de l'any i que no deixa rastre en la factura telefònica, si bé es recomana esborrar-ho del registre de crides després del seu ús.