EL TEMPS A BENIDORM ARA

24

05:39 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Els treballs començaran el pròxim 1 de setembre i es prolongaran fins al 30 de juny de 2023

Les obres de soterrament de l'avinguda Beniardà reduiran la seua execució de 16 a 10 mesos

12 juliol 2022
Imagen de archivo del día que se presentó el proyecto

L'avinguda estarà tallada al trànsit de trens i vehicles encara que s'establiran vies alternatives i es garantix l'entrada als guals de Colònia Madrid.
 

Les obres de soterrament de l'avinguda Beniardà i supressió del pas a nivell reduiran el seu termini d'execució en sis mesos, segons s'ha establit hui durant la reunió de coordinació que han mantingut a Benidorm els tècnics de l'Ajuntament i els de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV). El pressupost d'esta actuació, finançada per la Unió Europea a través dels fons Next Generation, ascendix a 5.287.983 euros.

Així, dels setze mesos inicialment previstos es passa als deu mesos que està previst que dure l'obra, "de manera que els treballs no afecten la temporada alta de l'any que ve", segons ha explicat l'alcalde Toni Pérez.

La reducció del termini s'ha determinat en la cita de hui i això suposarà que la via estarà tallada al trànsit de vehicles i de trens d'FGV durant tot el temps que duren les obres. De qualsevol forma, els treballs de reurbanització continuarien posteriorment sense afectar en este cas al pas dels vehicles per l'avinguda.

Esta modificació es planteja amb la finalitat de millorar la mobilitat global de la ciutat, sobretot en època estival, quan el nombre de vehicles que circulen per l'avinguda de *Beniardà pot superar els 30.000 diaris, en vore's incrementada de forma molt considerable la intensitat de pas per la població estacional.

La nova proposta, segons s'ha sabut, comportaria un tall del servei ferroviari de 3-4 setmanes entre les estacions de Benidorm i Benidorm Intermodal al llarg de l'hivern del 2023, període en el qual el nombre de viatgers de la Línia 9 és el més reduït de l'any. El servei entre estes dos estacions durant aqueixes setmanes es podrà realitzar amb un autobús substitutori posat en servei per l'empresa pública.

El primer edil ha avançat també que "hi haurà desviaments de trànsit i al llarg del mes d'agost s'oferirà tota la informació sobre les vies alternatives". Toni Pérez ha aclarit així mateix que "es manté el 90% de l'aparcament dissuasiu al costat de l'Estació i es garantix l'accés als guals dels veïns residents en Colònia Madrid".

L'alcalde ha demanat als veïns i conductors "molta comprensió, paciència i un esforç extra lloc es tracta d'una obra molt important per a la ciutat i per a solucionar un problema que tenim des de fa molt temps que s'ha vist agreujat amb els canvis operats en l'últim lustre en la mobilitat ferroviària".

Esta actuació comprén la transformació de l'actual pas a nivell del TRAM d'Alacant situat en la mateixa avinguda, en un pas a nivell per als vianants, protegit per senyals lluminosos i acústics, i que comptarà amb un pas inferior per a vehicles.

La supressió del pas a nivell trencarà a més la barrera que suposen les vies per a accedir a la ciutat, tant per als seus veïns i veïnes, com per als molts visitants que rep Benidorm al llarg de l'any.

El nou pas inferior disposarà d'una secció tipus de dos carrils per sentit amb mitjana central, mentre que els itineraris per a ciclistes i vianants es conservaran en la superfície. Al seu torn, l'actuació es culminarà amb l'execució de carrils de serveis secundaris que permeten l'accés al carrer de l'Estació, a parcel·les privades i a l'aparcament dissuasiu municipal situat al costat de l'estació de Benidorm.

Reunión para coordinar la obra de la avenida de Beniardá
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 1
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 2
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 3
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 4
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 5
Audio file