EL TEMPS A BENIDORM ARA

20

17:48 PM

HORA BENIDORM

17ºC

Poc núvol

NE 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'anàlisi que desenvoluparà la Universitat d'Alacant permetrà a Benidorm millorar la resistència del seu entorn natural i la biodiversitat que alberga davant les tendències climàtiques

Benidorm reforçarà la resiliència del seu litoral amb un estudi d'adaptació al canvi climàtic

12 juliol 2022
Benidorm reforzará la resiliencia de su litoral con un estudio de adaptación al cambio climático

L'estudi científic s'emmarca en el Pla de Sostenibilitat Turística de Benidorm DTI + Segura que busca consolidar la ciutat com una destinació turística intel·ligent, sostenible i segura.

Benidorm realitzarà un estudi per a conéixer com afectarà el canvi climàtic al seu litoral i reserva marina. L'actuació, inclosa en el Pla Benidorm DTI + Segura que busca consolidar la ciutat com una destinació sostenible, ajudarà a previndre l'impacte del canvi climàtic i avançar cap a una economia circular. Este estudi ha sigut encarregat per l'Ajuntament a la Universitat d'Alacant.

En aqueix sentit, l'alcalde Toni Pérez ha indicat que "col·laborem amb una universitat de prestigi especialment en este àmbit com la d'Alacant en el marc del Pla Benidorm Destinació Turística Intel·ligent + Assegurança, amb l'objectiu d'analitzar com el canvi climàtic pot afectar el nostre litoral en les pròximes dècades i mitigar els seus efectes". L'estudi científic, ha explicat Pérez, permetrà "preparar la ciutat per a frenar la pèrdua de biodiversitat i millorar la resiliència de les nostres platges i economia per a continuar consolidant-nos com una destinació turística intel·ligent i sostenible de referència mundial".

L'estudi científic també busca continuar l'avanç de Benidorm cap a l'economia circular mitjançant el foment del consum sostenible i la promoció de la producció agroalimentària local entre altres mesures. Segons l'alcalde Toni Pérez, "no sols estudiarem les millors maneres d'adequar el nostre litoral i biodiversitat a les tendències climàtiques, sinó que també analitzarem la millor manera de continuar avançant cap a la sostenibilitat integral, un aspecte que ja és marca de Benidorm com a primera Destinació Turística Intel·ligent del món".

Este estudi forma part de l'actuació 10 del Pla d'Adaptació al Canvi Climàtic i Economia Circular del Pla Benidorm DTI + Segura i compta amb una inversió de 13.000 euros que ajudarà a vore l'impacte que pot ocasionar el canvi climàtic en la societat i el patrimoni natural de Benidorm i les mesures a adoptar per a avançar en la transició a una economia circular.

El treball que durà a terme la Universitat d'Alacant "reafirma el compromís de Benidorm per a protegir la ciutat de les futures tendències climàtiques" ha afirmat l'alcalde, que recordava que recentment "Benidorm va aprovar el Pla d'Adaptació al Canvi Climàtic, l'objectiu del qual és continuar renaturalitzant la ciutat per a ser més resilients i millorar la qualitat de vida dels seus veïns i visitants". Amb esta anàlisi, Benidorm continua avançant cap a la sostenibilitat social, ambiental i econòmica plena.

El Pla Benidorm DTI + Segura és una estratègia de l'Ajuntament de Benidorm per a continuar avançant en una governança segura, sostenible i intel·ligent al mateix temps que impulsa el sector turístic de la ciutat. Amb una inversió total de prop de 3 milions d'euros, el projecte va ser avalat dins de la convocatòria ordinària de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinació accedint, per tant, a un finançament a parts iguals pel mateix Ajuntament, la Generalitat i el Govern d'Espanya. El Pla contempla 19 actuacions que s'agrupen en quatre eixos estratègics: actuacions en infraestructures i equipaments turístics per a millorar l'accessibilitat i la sostenibilitat, accions per a avançar en la gestió, planificació intel·ligent i la diversificació dels productes turístics, la transformació competitiva de la ciutat i mesures per a assegurar la seguretat higienicosanitària.

Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 1
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 2
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 3
Audio file
Audios relacionados
Toni Pérez - Corte 4
Audio file