EL TEMPS A BENIDORM ARA

28

18:49 PM

HORA BENIDORM

8ºC

Intervals de núvols

N 10km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

25%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'alcalde aclarix que Benidorm està a l'espera de l'avantprojecte del nou centre de salut del Racó

16 maig 2017
El alcalde aclara que Benidorm está a la espera del anteproyecto del nuevo centro de salud del Rincón

Benidorm sí que ha cedit el sòl i ara precisa que Conselleria definisca com serà l'edifici per a encaixar-ho en la parcel·la

La documentació es va enviar fa setmanes a València i també es va lliurar en el Consell de Salut comarcal

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha aclarit hui que l'Ajuntament ha complit fins hui amb "tots els tràmits" que són de la seua competència per a avançar en la construcció del nou centre de salut del Racó de l'Oix; i ha remarcat que, contràriament al sostingut ahir a la Vila Joiosa per la consellera de Sanitat, Carmen Montón, l'administració local "sí que ha cedit el sòl" per a esta infraestructura sanitària.

Pérez ha explicat que l'Ajuntament està a l'espera que la Conselleria "ens trasllade les característiques del centre de salut que vol construir a Benidorm" perquè "nosaltres redactem l'estudi de detall necessari per a encaixar eixa instal·lació en la parcel·la que hem cedit". Un estudi de detall que Benidorm s'ha oferit a redactar, i que pot tramitar en seu municipal a diferència d'altres Ajuntaments.

Eixe oferiment sobre l'Estudi de Detall es va remetre per escrit a València el passat 28 d'abril, juntament amb el quart informe tècnic que confirma que el solar cedit és apte per a albergar un centre de salut. De la mateixa manera, el 3 de maig es va lliurar còpia de tota eixa documentació en el Consell de Salut comarcal, i el 8 de maig es va traslladar a tots els grups de la corporació en una comissió informativa.

L'alcalde ha incidit que "estem treballant lleialment amb la Conselleria", i ha subratllat que "com vàrem fer amb el canvi de llicència de les obres de l'IES Pere Maria Orts i Bosch, ara els nostres tècnics estan prioritzant tota la documentació tècnica necessària per a la construcció del centre de salut per part de la Generalitat".

Pérez ha lamentat que per error o omissió la consellera Montón haja traslladat una informació inexacta sobre en quin punt es troben els tràmits per al nou centre de salut, i sobre el paper i les passes donades per l'Ajuntament en este assumpte. En este sentit, ha informat que "este matí" ha tractat sense èxit contactar amb Montón "per a traure-li del seu error". Amb qui sí que ha contactat ha sigut amb el gerent de l'àrea de salut i amb els sindicats.

"A l'alcalde de Benidorm li haguera agradat que si la consellera visitava un hospital que és comarcal se'ns anunciara eixa visita o se'ns convidara, i més si s'anava a parlar del centre de salut del Racó de l'Oix", ha afegit.

Inversió municipal per a reparacions en l'actual centre de salut

L'alcalde ha indicat que també s'està a l'espera que Conselleria informe l'Ajuntament de les necessitats més urgents que presenta l'actual centre de salut del Racó de l'Oix, i que puguen ser assumides amb els 45.000 euros que s'han inclòs en el pressupost municipal del 2017. De fet, els tècnics municipals i la regidora de Sanitat, Ana Pellicer, varen visitar les instal·lacions divendres passat, 12 de maig, amb responsables sanitaris per a conéixer els desperfectes que presenta l'edifici.

Pérez ha insistit que esta inversió municipal de 45.000 euros redunda en el compromís de Benidorm amb la sanitat assumint fins i tot obres que no li són de competència, ja que el manteniment dels centres sanitaris és tasca exclusiva de la Conselleria i no dels Ajuntaments.