EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

08:01 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La intervenció, que complementa les actuacions anteriors, estarà finalitzada el pròxim 12 de desembre, quan es farà l'asfaltat

L'Ajuntament ultima les millores en l'avinguda Marina Baixa amb la creació d'una rotonda d'accés des de l'avinguda la Vila Joiosa

29 novembre 2022
Rotonda Avenida Marina Baixa.

L'Ajuntament de Benidorm està finalitzant la creació d'una rotonda en la confluència de l'avinguda la Vila Joiosa amb l'avinguda Marina Baixa, atenent així una reclamació històrica dels veïns de la zona. Esta nova rotonda donarà accés al barri i millorarà la seguretat viària i la mobilitat de l'entorn i complementa les obres realitzades en els últims mesos en les avingudes Marina Baixa i Alta.

L'alcalde Toni Pérez i el regidor d'Espai Públic, José Ramón González de Zárate, han visitat este matí els treballs per a comprovar que seguixen amb els terminis previstos i que estaran finalitzats el 12 de desembre, data en la qual es farà l'asfaltatge de la zona.

Pérez ha assenyalat que la nova rotonda "respon a una demanda veïnal de fa temps a la qual hem volgut donar resposta perquè a més encaixa dins de la nostra aposta per l'accessibilitat i millora de la mobilitat".

Les obres a Marina Alta van finalitzar al juliol d'enguany i van consistir en la renovació paisatgística de la zona i en les conduccions d'aigua potable, amb una inversió total de 514.188 euros.

No obstant això, a Marina Baixa va ser necessari ampliar l'actuació. Si bé l'inicialment previst era la renovació de les voreres en esta via, així com la substitució de la conducció d'aigua potable per tractar-se d'una canonada de fibrociment amb més de trenta anys d'antiguitat, l'alcalde ha precisat que "els episodis de fortes pluges van constatar la insuficiència del sistema de drenatge, que afectava l'entrada de col·legis i algunes comunitats de veïns. Per això es va decidir millorar les conduccions amb la finalitat d'acabar amb estos episodis cada vegada que es produïxen fortes precipitacions".

Així, es va completar la integració de la mateixa en la xarxa dels serveis existents amb la renovació de part dels mateixos i en la trama urbana. No obstant això, com s'ha dit, l'Ajuntament va aprofitar per a fer-se eco de la petició veïnal de construir una rotonda que facilitara l'accés des de l'avinguda la Vila Joiosa.

En haver de modificar l'abast de la intervenció, esta es fragmente en tres actuacions diferents. D'una banda, la renovació de les infraestructures d'aigua potable i clavegueram a Marina Baixa (375.421,84 euros), per un altre una actuació similar en l'avinguda Puerto Rico (177.908,60 euros) i finalment la renovació de les infraestructures d'aigua potable i clavegueram en la confluència de Marina Baixa amb l'avinguda la Vila Joiosa i carrer Aigües (328.840,72 euros). Actuacions totes elles que van ser aprovades el passat 7 de novembre i finançades per Hidraqua amb càrrec al Fons d'Inversió.

D'esta manera, amb la creació de la rotonda s'ha procedit també al canvi de l'enllumenat públic a través del Pla de Renovació i Eficiència Energètica, renovant tant les columnes com les lluminàries, i canviant les existents per llums de led, de major eficiència energètica.

El total de la intervenció de l'Ajuntament ascendix en estes actuacions a 1.396.360 euros.

Audios relacionados
Corte voz 1 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Toni Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Toni Pérez
Audio file