EL TEMPS A BENIDORM ARA

23

00:42 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El consistori el farà amb càrrec al pressupost municipal perquè la factura dels usuaris no augmente en un 12,8%

L'Ajuntament assumix l'increment de costos del consorci de residus i evita la pujada de la taxa de fem als veïns de Benidorm

29 novembre 2022
Aida García Mayor concejal de Hacienda del Ayuntamiento de Benidorm.

La mesura va tirar avant amb el vot en contra del grup socialista i l'abstenció de Ciutadans.

L'Ajuntament de Benidorm assumirà del seu pressupost municipal l'increment de costos del Consorci Zonal de Residus i evitarà d'esta manera que este augment repercutisca en el rebut del fem que paguen els veïns. Esta mesura es podrà fer efectiva gràcies a l'aprovació ahir d'una modificació pressupostària que va tirar avant en ple sol amb els vots favorables de l'equip de govern. El grup municipal del PSOE es va pronunciar en contra, mentre que Cs es va abstindre.

Segons va argumentar la regidora d'Hisenda i Contractació, Aida García Mayor, han augmentat els costos del servici de recollida de residus i neteja viària, i un 6,49% el de recollida selectiva i el servei municipal de transferència de residus sòlids. No obstant això, va explicar, "la gran part d'este increment de costos es deu a l'eliminació de residus per part del Consorci Zonal de Residus".

Malgrat que en el seu moment Benidorm es va posicionar en contra d'esta pujada, va recordar l'edil, "la direcció del Consorci va aprovar unes tarifes que incidixen en l'aportació que ha de fer Benidorm i que suposa un increment del pressupost previst del 33,34% sobre l'any 2021".

Així, segons va desgranar, el preu per tona de residus puja un 11,5%, la repercussió del nou impost autonòmic sobre rebuig de residus a abocadors suposa una despesa de 206.720,97 euros, la gestió d'ecoparcs consorciats s'incrementa un 298,2% i ascendix dels 254.000 euros pagats en 2021 als 759.573 en 2022.

Igualment, el Consorci ha inclòs una previsió per a cofinançar inversions repercutides a municipis de 423.100 euros i des de juny d'enguany la tarifa per tona de residus augmenta un 14,95% i passa de 79,99 euros a 89,65 més IVA.

Tot això representa que, segons l'aprovat pel Consorci, les aportacions de Benidorm en 2022 seran de 4.487.362,16 enfront dels 3.038.294,16 euros de 2021.

"Això és igual a un 47,69% més i té molt a vore la nova llei estatal de residus i la llei autonòmica" va exposar García Mayor.

A la vista de les dades i les previsions, els informes tècnics recalquen, com va avançar l'edil, que la taxa municipal "està descompensada pel desajustament en les previsions provocat per este increment". Per a aconseguir l'equilibri "seria necessari incrementar-la en un 12,80%, que és el que hauria de pujar la taxa de fem. Però este govern no el farà i s'assumirà, per tant, amb càrrec al pressupost municipal" va revelar la regidora d'Hisenda i Contractació.

Malgrat que estes circumstàncies "continuarem ajudant a les famílies i les empreses perquè assumirem estos costos de servicis amb el pressupost municipal. Podria suposar molts diners per a famílies i empreses, però no ho permetrem, a pesar que són despeses obligades pel Consorci de Residus".

La regidora va lamentar finalment que tant el Consorci com la Generalitat "hagen repercutit amb retroactivitat els pagaments a juny d'enguany, i amb això fent pagar als ajuntaments unes quantitats no previstes de diners".

Audios relacionados
Corte voz 1 Aida García Mayor
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Aida García Mayor
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Aida García Mayor
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Aida García Mayor
Audio file