EL TEMPS A BENIDORM ARA

27

11:27 AM

HORA BENIDORM

15ºC

Molt núvol

N 20km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

0%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

A partir de l'1 de gener, les zones imparelles podran cremar les restes agrícoles els dies imparells del mes, i les zones 2, 4 i 6 ho faran els dies parells

El nou pla de cremes dividix Benidorm en 6 zones, que exerciran l'activitat en dies alterns

29 novembre 2022
Mónica Gómez concejala de Medio Ambiente del Ayuntamiento de Benidorm.

Medi Ambient organitza xarrades per a informar els usuaris de les noves condicions.

El nou Pla Local de Cremes de Benidorm, que entrarà en vigor el pròxim 1 de gener, dividix en terme municipal en sis zones, que exerciran l'activitat de crema de les restes agrícoles en dies alterns, segons ha indicat la regidora de Medi Ambient, Mónica Gómez.

Tal com ha detallat l'edil, "esta és una de les mesures contemplades en el nou document per a minimitzar la quantitat i extensió del fum procedent de les cremes i compatibilitzar esta activitat amb la realitat turística de Benidorm".

"Un document –ha indicat– del que estem informant els usuaris en diferents xarrades perquè sàpien com han de procedir a partir del mes de gener i en les quals també estem indicant a cada propietari en quin de les sis zones es troba la seua parcel·la".

Estes xarrades s'estan desenvolupant al llarg de la setmana en diversos punts de la ciutat i horaris per a "així facilitar als usuaris la seua assistència". La primera xarrada va tindre lloc ahir dilluns en la Sala d'actes de l'Ajuntament a les 10.00 hores. També en esta ubicació i horari es celebrarà la xarrada dimecres; mentre que hui i el dijous dia 1 la cita és a la Casa del Llaurador de l'Ermita de Sanç a les 10.00 i a les 19.00 hores respectivament. L'última xarrada s'impartirà en l'extensió administrativa dels Tolls, el divendres, 2 de desembre, a les 10.00 hores.

A grans trets, les zones 1,3 i 5 podran cremar, sempre que existisca nivell de preemergència nivell 1 (risc baix-mitjà), els dies imparells del mes; mentre que les zones 2, 4 i 6 ho faran els dies pareixes. D'esta manera, "evitem la possibilitat que en una mateixa jornada es concentren la majoria de les cremes, reduint així els nivells de fum en el terme municipal".

Al costat del mapa de zonificació, els usuaris amb permís local de cremes estan rebent un resum del Pla, en el qual es recullen les condicions de crema i dels cremadors, horaris, mesures a continuar durant el procés i restes no autoritzades.