EL TEMPS A BENIDORM ARA

07

17:55 PM

HORA BENIDORM

23ºC

Intervals de núvols con lluvia escasa

N 15km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

70%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS FEDER

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Siga taronja, verda o roja, sempre serà a cost zero per al ciutadà empadronat

L'Ajuntament es reunix amb veïns i associacions per a consensuar la nova Zona de Residents

10 juny 2021
El Ayuntamiento se reúne con vecinos y asociaciones para consensuar la nueva Zona de Residentes

La reorganització de l'estacionament en la Zona de Residents fa un pas cap avant amb la incorporació d'associacions empresarials i veïns en el seu disseny. La modificació de l'Ordenança de Mobilitat el desembre passat estipula la seua divisió en tres possibles subzones de colors verda, taronja i roig que seran consensuades.

Els regidors de Mobilitat i Participació ciutadana, José Ramón González de Zárate i Ana Pellicer, han mantingut una trobada amb els presidents d'Abreca i Cobreca (Associació i Cooperativa de bars, restaurants i cafeteries), Alex Fratini i Pablo González; el secretari general d'AICO (Associació Independent de Comerciants), Juan José Camarasa; i la vicepresidenta primera del Consell Veïnal, Teresa Garrido, aprofitant la sinergia generada després de la posada en marxa de la campanya de promoció a la ciutat #BenidormMásCerca.

El regidor de Mobilitat ha recordat que fa uns mesos ja es va explicar a les associacions veïnals la modificació de l'Ordenança de Mobilitat i que han arribat "moltes propostes" dels barris de la ciutat que compten amb la Zona de Residents.

Amb la taula de diàleg entre veïns i associacions es busca ampliar la implicació de la societat perquè "al llarg de les pròximes setmanes" es perfile el traçat de les zones d'"una manera consensuada amb empresaris i amb els veïns", ha subratllat González de Zárate.

L'edil ha precisat que a l'actual Zona de Residents que és de color blanc, com a primer pas, "la reconvertirem al llarg de tot el 2021 en zona taronja", reservada exclusivament per al resident i en la qual este "pagarà 0 euros", i a continuació es delimitaran els colors de la resta de les zones.

Amb la creació de la zona verda, en la qual (ha reiterat González de Zárate), per al resident serà totalment gratuïta, podent estacionar tot el dia, es pretén donar viabilitat al fet que les persones que no residixen a la ciutat "que vinguen a un bar, a un restaurant o a un comerç" puguen estacionar el seu vehicle "al mateix preu que la zona blava" de 0,50 cèntims l'hora. Amb això es garantix la rotació dels vehicles i que els establiments de restauració i comercials puguen oferir el millor servici als seus clients.

Per al representant de Cobreca "cal posar-li'l fàcil al ciutadà de Benidorm, al turista i al treballador" no resident. Per això està a favor de la col·laboració entre tots per a "transmetre que Benidorm és una ciutat còmoda, que té moltes places de pàrquing", al temps, lluitar per "recuperar el turista comarcal". En això, ha deixat clar Pablo González, "estem d'acord totes les associacions i el Consell Veïnal".

Per la seua banda, Teresa Garrido ha valorat molt positivament la implicació de les associacions en els assumptes de ciutat "perquè és beneficiós per a ells i per a nosaltres". La vicepresidenta del Consell Veïnal ha insistit que l'estacionament en la Zona de Residents siga "a cost zero" i s'ha compromés a defensar-ho per a tots els veïns.

Audios relacionados
Corte voz 1 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 González de Zárate
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 5 Pablo González
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 6 Pablo González
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 7 Garrido
Audio file