EL TEMPS A BENIDORM ARA

14

00:19 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

L'edil de Mobilitat es marca com a objectiu electrificar a mitjà termini tota la flota de vehicles municipals i de les concessionàries

L'Ajuntament de Benidorm testa un model de motocicleta elèctrica per a incorporar a la Policia Local

18 setembre 2023
El Ayuntamiento de Benidorm testa un modelo de motocicleta eléctrica para incorporar a la Policía Local

La plaça de SS. MM. els Reis d'Espanya, on se situa l'Ajuntament de Benidorm, ha acollit este dilluns una exposició de vehicles "nets" dins de la celebració del "Dia del cotxe ecològic" de la Setmana Europea de la Mobilitat.

Una vintena de turismes i furgonetes municipals han sigut exposats en esta mostra, en la qual també han participat la Policia Local, les concessionàries públiques i el servici de taxis, amb els seus respectius vehicles poc contaminants.

El regidor de Mobilitat, Francis Muñoz, ha donat a conéixer que la Policia Local de Benidorm es troba durant estos dies testant una nova motocicleta cent per cent elèctrica, que ha sigut cedida durant este mes per la Policia Local de València, de cara a la seua possible incorporació a la flota municipal. "Dins de la nostra aposta per buscar i incorporar els vehicles menys contaminants del mercat, este tipus de motocicleta ens sembla molt interessant per a desplaçaments urbans", ha destacat Muñoz, qui ha defensat que, a més de la reducció d'emissions, este tipus de motocicletes oferixen altres prestacions, com per exemple, que "el cavallet es posa només". Igualment, l'edil ha traslladat que el Consistori està ultimant la incorporació d'onze nous cotxes híbrids al parc mòbil de la Policia Local, al que se suma el requisit que d'algun temps ençà s'introdueix en tots els plecs que s'aproven per a les contractes municipals, "en els quals també s'exigix a les empreses que tots els seus vehicles disposen d'una etiqueta 'ECO'".

"L'objectiu que tenim al cap és electrificar a mitjà termini tota la flota municipal", ha resumit el responsable de Mobilitat, qui ha recordat que l'Ajuntament "fa molt temps que treballa en esta línia per a impulsar una mobilitat més sostenible i menys contaminant" i ha destacat com a exemple la mostra que ha pogut presenciar-se amb motiu del "Dia del cotxe ecològic".

Altres activitats programades

Dins de les activitats que l'Ajuntament de Benidorm està realitzant amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, este dilluns també han donat començat els 'Brico Bici', un taller itinerant de consells i mecànica bàsica dirigit als més joves, impartit per Tao Bike, que tindrà lloc cada dia en un institut de la ciutat. El primer d'ells ha sigut este dilluns l'IES Mediterrània, al qual en els pròxims dies prendran el relleu la resta de centres de Secundària i Batxillerat.

Demà, dimarts, la programació es dedicarà al vianant amb la presentació de 'Metrominuto / Biciminuto', un panell informatiu que explica als veïns quant es tarda a recórrer a peu la distància entre dos punts determinats de la ciutat i que tindrà lloc a les 11 hores. Així mateix, el 'Brico Bici' es dirigirà als alumnes d'IES Bernat de Sarrià i Beatriu Fajardo de Mendoza.

El dimecres, dia 20, les activitats se centraran en l''Educació viària per als xiquets' i començaran a les 9 hores, al Parc Infantil de Trànsit del Salt de l'Aigua. El 'Brico Bici' es traslladarà durant esta jornada a l'IES Pere Maria Orts i Bosch i el dijous 21, a l'IES l'Almadrava.

Finalment, el divendres, 22 de setembre, serà el 'Dia sense cotxe' en el qual, des de les 10.30 i fins a les 21.00 hores es restringirà el trànsit en el Passeig de Ponent a residents i transport públic. També a les 10 del matí, el Centre Municipal El Torrejó acollirà la trobada 'Turisme i mobilitat sostenible, model Benidorm' en el qual intervindran com a ponents l'alcalde de Benidorm i president de la Diputació d'Alacant, Toni Pérez; la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes; i el director general de Transports i Logística de la Generalitat, Manuel Ríos.

El Ayuntamiento de Benidorm testa un modelo de motocicleta eléctrica para incorporar a la Policía Local
Audios relacionados
Corte voz 1 Francis Muñoz
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Francis Muñoz
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Francis Muñoz
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 4 Francis Muñoz
Audio file