EL TEMPS A BENIDORM ARA

03

06:54 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

El pasdoble amb el lema 'Essència' ha sigut el guanyador del certamen, que ha batut rècord de participació

El Concurs de Composició de Música Festera 'Vila de Benidorm' i l'exaltació de càrrecs, avantsala de les festes de Moros i Cristians

18 setembre 2023
El Concurso de Composición de Música Festera ‘Villa de Benidorm’ y la exaltación de cargos, antesala de las fiestas de Moros y Cristianos

Per primera vegada en un mateix exercici dos dones representaran els màxims càrrecs festers.

El 22é Concurs de Composició de Música Festera 'Vila de Benidorm' i l'exaltació de càrrecs anunciaran este dissabte, dia 23, la imminent arribada de les Festes de Moros i Cristians, que se celebren del 28 de setembre a l'1 d'octubre. El regidor de Cultura, Jaime Jesús Pérez; l'edil de Festes, Mariló Cebreros; i el president de l'Associació de Moros i Cristians, Francis Teuler, han mantingut hui una reunió de treball per a ultimar els detalls de l'acte i del concert del dissabte, que com és habitual serà interpretat per la Unió Musical de Benidorm.

Pérez ha recordat que "el passat 15 d'agost, i continuant amb el que s'establix en les bases del Concurs de Composició, es va fer públic el veredicte del jurat tècnic d'atorgar el primer premi del certamen al pasdoble presentat sota el lema 'Essència', que s'interpretarà per primera vegada este dissabte". Serà en la seua estrena quan "coneguem l'autoria i titule definitiu de l'obra, que obtindrà un premi en metàl·lic de 2.000 euros i trofeu concedits per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Benidorm".

L'edil de l'àrea ha incidit que "el nostre certamen no sols està plenament consolidat, sinó que a més en esta edició ha marcat un rècord de participació, amb 31 peces a concurs". Un concurs que es va convocar en la modalitat de pasdoble.

Així mateix, i després de diversos anys sense comptar amb càrrecs festers a causa de la situació derivada de la pandèmia, els Moros i Cristians recuperen "a les màximes figures festeres", segons ha precisat la regidora de Festes. A més, tal com ha destacat el president de l'Associació, es dona la particularitat que "per primera vegada en la història de les nostres festes els dos bàndols estaran capitanejats al mateix temps per dones, ja que Rosa Company i M. Carmen Moreno, de la filà Cavallers de la Baronia i Nazaries, seran les Reines Cristiana i Mora respectivament".

El concert, Concurs de Composició i exaltació de càrrecs tindrà lloc a partir de les 21.00 hores a l'auditori Óscar Esplá. El concert es dividirà en dos parts, en cadascuna de les quals la Unió Musical interpretarà tres peces triades per cadascuna de les filades fins a completar la sis que conformen el programa.

En l'intermedi de totes dos parts, Vicente Ivars, delegat de la UNDEF, pregonarà les festes; mentre que al final de la segona part s'entregarà el premi del certamen de composició.

Audios relacionados
Corte voz 1 Jaime Jesús Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 2 Jaime Jesús Pérez
Audio file
Audios relacionados
Corte voz 3 Jaime Jesús Pérez
Audio file