EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

00:26 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

Els veïns presenten prop d'un centenar de propostes de cara al Pressupost Participatiu

10 octubre 2016
Los vecinos presentan cerca de un centenar de propuestas de cara al Presupuesto Participativo

El dijous es votaran en Assemblea i una Comissió Mixta treballarà sobre les més recolzades

El gruix de propostes es referix a parcs i accessibilitat

Els veïns de Benidorm han presentat prop d'un centenar de propostes de cara a la confecció del Pressupost Participatiu del 2017, segons han informat este dilluns la regidora de Participació Ciutadana, María Jesús Pinto; els vicepresidents primer i segon del Consell Veïnal, Fernando Montes i Cristian Corraini; i Juan Antonio Lizancos, conseller d'este òrgan. Estes propostes inicials hauran de votar-se este dijous, 13 d'octubre, en una Assemblea oberta convocada a les 18.00 hores en el Saló d'Actes de l'Ajuntament.

Montes ha indicat que "esta Assemblea dóna inici al procés de pressupostos participatius", i ha aclarit que en ella poden "participar tant les persones que han presentat propostes -per si volen fer una exposició i defensa de les mateixes-, com qualsevol altre veí que vulga implicar-se i votar". En esta mateixa Assemblea, es triarà una Comissió Mixta, formada per membres del Consell Veïnal i voluntaris i que en els dies següents serà l'encarregada de "treballar i analitzar les propostes votades".

Una vegada analitzades i refoses les propostes que ho permeten, es convocarà una segona votació "sobre la base de criteris de distribució i justícia social". Del resultat d'ambdós, i abans del 30 d'octubre, es traslladarà als tècnics un llistat amb les més secundades per a la seua avaluació tècnica i econòmica. Després d'esta garbellada, el Consell Veïnal elevarà a l'Alcaldia el llistat definitiu de propostes, valorat i prioritzat.

Lizancos ha detallat que el nombre de propostes presentades és similar al de l'any anterior, i que el gruix està referit "a accessibilitat" i "parcs infantils". El conseller ha destacat que en esta ocasió es tracta de propostes "més concretes", i ha mostrat el seu desig que les proposicions veïnals "tinguen la mateixa recepció per part dels polítics que l'any passat".

En este sentit, Lizancos i el vicepresident segon del Consell Veïnal han recordat que el Reglament establix que el 5% del capítol d'inversions del pressupost municipal "ha de destinar-se al pressupost participatiu", si ben este percentatge es va superar en els comptes del 2016. Dels 90.000 euros que havien d'invertir-se en propostes veïnals s'ha arribat als 250.000, ja que ha sigut el Consell Veïnal el que, per exemple, ha fixat gran part de les actuacions del Pla d'Asfaltat 2016. A més de deixar en mans dels veïns la decisió d'on invertir 75.000 euros d'eixe pla, el govern local també ha atés la petició per a instal·lar jocs adaptats en les zones infantils dels parcs de L'Aigüera i Elx –per valor de 30.000 euros- i per a actuar en el Nucli Antic -50.000 euros-.

La regidora de Participació Ciutadana ha assegurat que "des del govern valorem moltíssim el treball que realitza el Consell Veïnal", i ha afegit que els ciutadans tenen uns representants veïnals "que es preocupen, que tenen inquietuds i que volen el millor per als seus barris".