EL TEMPS A BENIDORM ARA

19

00:59 AM

HORA BENIDORM

ºC

TEMPERATURA

ACTUAL

km/h

DIRECCIÓ I VELOCITAT DEL VENT

%

PROBABILITATS DE PRECIPITACIONS

SELECCIONA UN PORTAL

CIUTADÀ

Informació per viure a la ciutat

COMUNICACIÓ

Prensa, Ràdio i TV

FILM OFFICE

Oficina de rodatges

SMART CITY

Indicadors de la nostra destinació

FONS EUROPEOS

Actuacions cofinançades per la UE

TRIA LES TEUES PREFERÈNCIES

SELECCIONA UNA LLENGUA PER A ESTE ORDINADOR O DISPOSITIU

Current size: 100%

AJUSTA LA GRANDÀRIA DE LLETRA
AJUSTA EL CONTRST DE LLETRA

La Junta de Govern aprova el projecte per a renovar i convertir en zona de vianants Tomás Ortuño entre els carrers Garita i Mercat

10 octubre 2016
La Junta de Gobierno aprueba el proyecto para renovar y peatonalizar Tomás Ortuño entre las calles La Garita y Mercado

L'actuació està valorada en prop de 500.000 euros i inclou la renovació de conduccions d'aigua potable i pluvials

L'accés de vehicles estarà restringit a residents i càrrega i descàrrega en horari autoritzat

La Junta de Govern Local ha aprovat este dilluns el projecte de renovació i conversió en zona de vianants del tram de Tomás Ortuño comprés entre els carrers Mercat i La Garita, així com l'expedient de contractació per a la licitació oberta i urgent de les obres. L'alcalde, Toni Pérez, ha indicat que l'objectiu d'esta actuació és "dotar a este tram, pel qual cada dia transiten milers de persones, de major seguretat per als vianants i també d'una millor accessibilitat".

Esta actuació està valorada en 498.995,28 euros, i planteja deixar calçades i voreres al mateix nivell amb un tractament de paviment similar al del tram de Tomás Ortuño que ja és per als vianants. També preveu la col·locació d'arbrat ornamental, i la renovació de les infraestructures hídriques del subsòl, concretament de les pluvials i de les conduccions d'aigua potable "que es troben en molt mal estat a causa que en alguns casos tenen una antiguitat de més de 40 anys".

Pel que fa a l'accés de vehicles, l'alcalde ha detallat que "només podran circular per este tram els residents i els vehicles de càrrega i descàrrega en l'horari que s'autoritze per a esta activitat, per la qual cosa la resta del trànsit es derivarà per Ramos Carratalá i La Garita". Just en la intersecció dels carrers Mercat i Ramos Carratalá s'instal·larà un control d'accés perquè només els vehicles autoritzats puguen seguir circulant fins a Tomás Ortuño.

Pérez ha explicat que amb esta actuació "es tanca la renovació i conversió en zona de vianants del barri El Calvari", i es dóna continuïtat "al model urbà i de mobilitat per als vianants que hi ha en el tram més baix de Tomás Ortuño, el que connecta amb el Passeig de la Carretera". Així mateix, ha recordat que esta conversió en zona de vianants i renovació naix d'"una petició veïnal i dels comerciants, i d'una moció del grup municipal Ciutadans (C's)", que va quedar supeditada al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), recentment aprovat".

El projecte, elaborat pels tècnics municipals, té un termini d'execució de dos mesos. Part dels fons per a estes obres de conversió en zona de vianants i renovació procedixen dels 450.000 euros que inicialment es van reservar en el pressupost com a aportació municipal al desenvolupament del projecte 'Benidorm Ciutat Turística Intel·ligent i Sostenible'. Un projecte, este últim, que haurà d'esperar atés que no s'haja aconseguit la pertinent subvenció del Ministeri d'Indústria, Turisme i Energia.